Ο Στέφανος Κασσελάκης προσέρχεται στη συνεδρίαση της ΠΓ | In Time News / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

«Ουδέν σχόλιον» από Κουμουνδούρου και Πολιτική Γραμματεία για Πολάκη

Πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη επιχείρησαν να απαντήσουν στις αιτιάσεις των «87», αλλά όχι και στον χανιώτη βουλευτή. Τον διαβεβαιώνουν, μάλιστα, πως οι καταγγελίες του προς το πρόσωπο της Αθηνάς Λινού θα ερευνηθούν - Πρόγραμμα εθελουσίας σε «Αυγή» και «Κόκκινο» και υποσχέσεις για ανασυγκρότηση
Protagon Team

Αίσθηση προκάλεσε η πρώτη αντίδραση από πλευράς Στέφανου Κασσελάκη για τα όσα έλαβαν χώρα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη. Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο επέλεξαν να απαντήσουν στις επικρίσεις που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των «87», αλλά όχι και στον Παύλο Πολάκη, παρά το γεγονός ότι ο χανιώτης βουλευτής έθεσε θέμα ηγεσίας.

Θέλοντας να αποφορτίσουν το κλίμα, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν αρχικά ότι «στη συνεδρίαση έγινε μια καλόπιστη συζήτηση» με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος – τα στελέχη της κίνησης των «87», οι οποίοι θεωρούνται συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη επί του θέματος.

Επιπλέον, αναφορικά με τα ζητήματα διαφάνειας στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στο τραπέζι από την εσωκομματική αντιπολίτευση, οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου υποστήριξαν ότι «έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία όλον τον τελευταίο χρόνο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο σχολίασαν τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού, σε μια ακόμη προσπάθεια, κατά τα φαινόμενα, να κατευνάσουν τον «αψύ Σφακιανό».

Επισημάνθηκε, συγκεκριμένα, ότι «ο πρόεδρος έχει ζητήσει έρευνα για τις καταγγελίες του κ. Πολάκη», κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενες διαρροές, όπως και με όσα είχε δηλώσει σχετικά η ίδια η βουλευτής.

Αναφορικά, τέλος, με την κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και την Ολγα Γεροβασίλη, η ενημέρωση από την ηγεσία έκανε λόγο για «ίσες αποστάσεις» από τον πρόεδρο.

«Ζήτησα από τον Παύλο Πολάκη να αναγνωρίσει ότι ήταν αντιπαραγωγικός ο τρόπος που απευθύνθηκε στη μετακλητή υπάλληλο και παράλληλα ζήτησα από την Ολγα Γεροβασίλη να αναγνωρίσει ότι ήταν αντιπαραγωγικό το ότι ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαγραφή του Παύλου Πολάκη» φέρεται να είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το περιστατικό που στάθηκε αφορμή να διαγραφεί ο χανιώτης βουλευτής από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Η προεδρική αφήγηση για τα όσα διημείφθησαν στην Πολιτική Γραμματεία περιορίστηκε στα παραπάνω, αφήνοντας ασχολίαστο τόσο το γεγονός την αμφισβήτησης του προέδρου από τον Πολάκη στην ίδια συνεδρίαση, όσο και τις πρόσφατες επιθέσεις του προς την ηγεσία.

Οι αναταράξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θίγονται ούτε στο κείμενο της επίσημης απόφασης –την οποία δεν υπερψήφισαν οι «οκτώ»– που εξέδωσε το κομματικό όργανο.

Στην ανακοίνωση αφιερώνεται ελάχιστος χώρος ακόμη και για το θέμα των κομματικών ΜΜΕ, παρότι η υπόθεση της «Αυγής» και του «Κόκκινου» ήταν το βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ουσιαστικά το κόμμα «υποσχέθηκε», γενικόλογα, να δώσει «όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση των Μέσων του, για να μπορεί να ακούγεται δυνατά, μέσα από αυτά, η φωνή της κοινωνίας». Κατά τ’ άλλα, το «σχέδιο ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού των ΜΜΕ» θα περιλαμβάνει «πρόγραμμα εθελουσίας για τους εργαζόμενους».