Ο νέος (αριστερά) και ο απερχόμενος (δεξιά) CEO της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στην Ελλάδα | CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Αλλαγή φρουράς στον ΟΤΕ: ο Νεμπής διαδέχεται τον Τσαμάζ

Αποχωρεί από τη διοίκηση ο μακροβιότερος CEO στην Ιστορία του Ομίλου. Το τιμόνι της εταιρείας αναλαμβάνει από το καλοκαίρι του 2024 ο νυν επικεφαλής της Hrvatski Telekom
Protagon Team

Επειτα από συνολικά 13 χρόνια στον Ομιλο ΟΤΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ αποχωρεί από την εταιρεία μετά τη λήξη της θητείας του.

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ παραδίδει τα ηνία του τηλεπικοινωνιακού παρόχου στον Κώστα Νεμπή, νυν επικεφαλής της Hrvatski Telekom και πρώην στέλεχος του Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Μιχάλης Τσαμάζ αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία τον Ιούνιο του 2024, με τη λήξη του συμβολαίου του.

Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομοφώνως την απόφαση, σε συμφωνία με τη σχετική πρόταση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, να προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. την εκλογή του Κώστα Νεμπή, ώστε να αναλάβει πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος αμέσως μετά, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2024, και ενέκρινε τους όρους του συμβολαίου του. Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι ο Κώστας Νεμπής «θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου ΟΤΕ».

Επιτυχημένη πορεία 13 ετών

Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος στην ιστορία του ΟΤΕ, έχοντας αναλάβει καθήκοντα από το Νοέμβριο του 2010. Θέτοντας την εμπειρία του πελάτη ως πρώτη προτεραιότητα, ηγήθηκε του επιτυχημένου μετασχηματισμού του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης, με ισχυρές χρηματοοικονομικές επιδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο ΟΤΕ έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογικές υποδομές στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ενώ κατέκτησε ηγετική θέση σε όλους τους βασικούς τομείς τηλεπικοινωνιών: σταθερή, κινητή, συνδρομητική τηλεόραση και ICT.

Επιπλέον, ίδρυσε start-ups σε νέες αγορές όπως fintech, παραγγελία φαγητού και σύγκριση και αγορά ασφαλίσεων.

Το όραμα που έχει θέσει για την εταιρεία για το 2030 είναι «να εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της αξίας για τους μετόχους», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο διάδοχος

Ο Κώστας Νεμπής είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία, από τον Απρίλιο του 2019. Από τη θέση αυτή κατέφερε την ανάκαμψη της εταιρείας, εστιάζοντας στην ικανοποίηση πελατών κι εργαζομένων. Πέτυχε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ υπερασπίστηκε την ηγετική θέση της στην αγορά, με τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε Gigabit υποδομές και ψηφιακές λύσεις.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, άνω των 20 ετών, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Πριν τη Hrvatski Telekom κατείχε τη θέση του Chief Commercial Officer Consumer Segment στον Ομιλο ΟΤΕ και τη θέση του Marketing Director στην COSMOTE Α.Ε.