Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή. Τώρα τα είπε σε κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επικαιρότητα

Οταν ο Πολάκης απειλεί ξανά με κατάργηση των ανεξάρτητων Αρχών στη «δεύτερη φορά»

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε βίντεο από ομιλία του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εμφανίζεται να υπόσχεται στο κομματικό ακροατήριο την κατάργηση της ΑΑΔΕ και άλλων ανεξάρτητων Αρχών όταν ο Τσίπρας και οι συν αυτώ επανακαταλάβουν την εξουσία
Protagon Team

Για μία ακόμη φορά ο Παύλος Πολάκης προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία (αν όχι και στο Κίνημα Αλλαγής πλέον) ένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της πολιτικής της ανωτερότητας και ανέδειξε ταυτόχρονα το μείζων πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας στη δημόσια συζήτηση τον διακηρυγμένο (αλλά επιμελώς παραμελημένο τελευταία) από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στόχο ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», δηλαδή την ουσιαστική κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών και άλλων θεμελιωδών αρχών της δυτικής δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας, βέβαια, προσπαθεί να κάνει να ξεχαστεί αυτή του η περιβόητη αναφορά τον Φεβρουάριο του 2020 ότι πρέπει «τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας».

Oμως ο κ. Πολάκης, τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, όχι μόνο να μην αποκηρύσσει για τα αντιεμβολιαστικά του παραληρήματα, αλλά να τον θεωρεί σημαίνοντα παράγοντα της ΚΟ και του περιβάλλοντός του, ήρθε και τα υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο.

Ο βουλευτής Χανίων, ο «αψύς Σφακιανός» όπως τον είχε δικαιολογήσει κάποτε ο κ. Τσίπρας, μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Ηλιούπολη και αποσπάσματα  της ομιλίας του έσπευσαν να αναδείξουν στο Twitter λογαριασμοί «φιλικοί» προς το κυβερνών κόμμα.

Σε αυτή την εκδήλωση ο κ. Πολάκης περιέγραψε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επανακαταλάβει την εξουσία της χώρας: μεταξύ άλλων κρατικοποίηση μιας τράπεζας και παράλληλα κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών όπως η ΑΑΔΕ, ώστε αυτή να κάνει ελέγχους κατ’ εντολή του εκάστοτε υπουργού.

Δεκαετίες η χώρα πάσχιζε να απαλλαγεί από αυτόν τον κομματισμό του κράτους και ο κ. Πολάκης, σε μια ένδειξη του βαθιού συντηρητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλει την επιστροφή σε αυτό το καθεστώς.

Αναμενόμενα, αυτές οι θέσεις του κ. Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση της Πειραιώς που βρήκε ευκαιρία να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΣΖΑ για ολοκληρωτισμό, μίσος και διχασμό.

«Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για να συμπληρώσει ότι ο κ.Πολάκης «μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”».

Και κατέληξαν από τη ΝΔ:

«Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014».