Γιάννης Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Οικονόμου κατά την ορκωμοσία των δύο υπουργών | IntimeNews
Επικαιρότητα

Ορκίστηκαν Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης

Η παραίτηση Μηταράκη έφερε ανακατατάξεις στο υπουργικό σχήμα με τον Γιάννη Οικονόμου να ορκίζεται υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τον Γιάννη Βρούτση να γίνεται αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Protagon Team

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Οικονόμου ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Βρούτσης ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη. Είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία είναι ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και στις ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Τιμή μου να υπηρετήσω τον αθλητισμό» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Νότη Μηταράκη από υπουργός Προστασίας του Πολίτη έπειτα από μία αλληλουχία γεγονότων που σημάδεψαν εξαρχής – από τις πρώτες κιόλας συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε- τη βραχεία θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και δημιούργησε μεγάλη δυσάρεσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν όταν έγινε γνωστό ότι εν μέσω μάχης με τα πύρινα μέτωπα, ο κ. Μηταράκης απουσιάζει τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα, όντας σε οικογενειακές διακοπές.