Ο τούρκος μάγειρος σε ένα κρεσέντο αντιεπαγγελματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς | nusr_et, Instagram
Επικαιρότητα

Οργή για διάσημο σεφ που πόζαρε ως μαέστρος σε σφαγείο στη Μύκονο

Ο Νουσρέτ Γκιογκτσέ είχε γίνει διάσημος το 2017, χάρη στον τρόπο που αλατίζει το κρέας. Τώρα όμως προκαλεί το μίσος του κοινού με βίντεο στο οποίο δείχνει να καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα των ζώων και μάλιστα σε εστιατόριο στο νησί των ανέμων
Protagon Team

Με προκλητικό τρόπο επιχείρησε ο τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιογκτσέ να διαφημίσει το εστιατόριό του στη Μύκονο, το οποίο από πέρυσι είναι στη φάση χρεωκοπίας, λόγω της τραγικής ποιότητας των πιάτων που σερβίρει, αλλά και των υψηλών τιμών που δεν δικαιολογούνται ούτε στο νησί των ανέμων.

Ο τούρκος μάγειρος γύρισε βίντεο στο οποίο υποδύθηκε τον μαέστρο και με συνοδεία κλασικής μουσικής, θέλησε να δείξει πώς σφαγιάζει τα ζώα που ακολούθως θα σερβίρει στο ελληνικό νησί.

Ακολούθως, δημοσίευσε το βίντεο στο Instagram και έβαλε ως τοποθεσία το εστιατόριό του στη Μύκονο.

Ο τούρκος μάγειρος έχει σημειώσει στη δημοσίευσή του ότι το συμβάν έλαβε χώρα στη Μύκονο

Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ευαισθητοποιούνται στα δικαιώματα των ζώων, καταβάλλοντας συνεχείς προσπάθειες για τερματισμό της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων προς προστασία τους, αλλά και ανθρώπων που μπορεί να καταναλώνουν ζωική πρωτεΐνη, αλλά γνωρίζουν ότι η στιγμή της σφαγής ενός ζώου είναι ιερή, ήταν αναμενόμενο οι αναρτήσεις στους Salt Bae να πυροδοτήσουν οργή.

«Αλήθεια τώρα; Δεν είμαι vegan αλλά αυτή η εικόνα είναι τόσο επιθετική και οδυνηρή, βλέποντας αυτά τα ζώα στριμωγμένη σε έναν μικροσκοπικό χώρο», «Ας σταματήσουμε να βασανίζουμε τις αγελάδες και ας περάσουμε σε vegan εναλλακτικές. Η βιομηχανία γάλακτος είναι εγγενώς βάρβαρη και περιλαμβάνει την επαναλαμβανόμενη εξαναγκαστική γονιμοποίηση μιας θηλυκής αγελάδας, την αρπαγή των μωρών της και μετά την θανάτωσή της σε πολύ νεαρή ηλικία. Υπάρχουν ακόμη και αγωγές εναντίον τέτοιων εταιριών που ισχυρίζονται πως το γάλα τους προέρχεται από “χαρούμενες αγελάδες” ενώ δεν υπάρχουν τέτοιες σε γαλακτοβιομηχανίες», σχολίασαν κάποιοι χρήστες με τους περισσότερους να παραπέμπουν την PETA.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο εκκεντρικός σεφ δεν έδειξε να πτοείται στο ελάχιστο, συνεχίζοντας έκτοτε να κάνει παρόμοιες αναρτήσεις, όπως η τελευταία όπου πόζαρε ξανά στο ίδιο σφαγείο, αυτή τη φορά παριστάνοντας τον μαέστρο ενώ ακούγεται κλασσική μουσική.