588
Ολοι οι δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολουθούσε | Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

OPEN DOOR RUN: Ενας επιτυχημένος αγώνας δρόμου για καλό σκοπό

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 15:35
Ολοι οι δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολουθούσε
|Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

OPEN DOOR RUN: Ενας επιτυχημένος αγώνας δρόμου για καλό σκοπό

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2022, 15:35

Με τον καιρό για σύμμαχο και με τη συγκινητική συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων δρομέων, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο φιλανθρωπικός αγώνας OPEN DOOR RUN την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αργυρούπολη, από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ολα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων, που λειτουργεί στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή», ανέφερε η Εταιρεία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Το OPEN DOOR RUN ξεκίνησε στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ στις 9.00 π.μ. και περιελάμβανε αγώνες δρόμου των 10χλμ. και 5 χλμ. για τους ενήλικες και των 800 μ. για παιδιά και ΑΜΕΑ.

Ολοι οι δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολουθούσε, ενώ στον τερματισμό παρέλαβαν όλοι τους αναμνηστικά μετάλλια.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλή προετοιμασία και διεξαγωγή της διοργάνωσης, η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING στην άρτια τεχνική επιμέλεια, ενώ ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης φρόντισε για την ασφάλεια των δρομέων με τη βοήθεια σημαντικού αριθμού εργαζομένων του Δήμου αλλά και εθελοντών Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ευάγγελος Νικοθόδης και η βουλευτής Β΄Αθηνών Άννα Καραμανλή, οι οποίοι, μαζί με την Πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, απένειμαν τα μετάλλια και τα κύπελλα στους νικητές των αγώνων.

Μεγάλος χορηγός: Rehab Care

Χορηγοί: EFA GROUP, Βίκος, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Αθανασίου Α.Ε., Μπανάνες Dole

Τεχνική επιμέλεια διοργάνωσης: ALL ABOUT RUNNING.

Στον τερματισμό όλοι οι δρομείς παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια | Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα, αποβλέπει πάντα στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη και προσπαθεί να χτίζει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας. Προσφέρουμε σεβασμό, υποστήριξη, ενθάρρυνση και ελπίδα στον άνθρωπο με αναπηρία σε κάθε στάδιο της ζωής του, ενώ συγχρόνως βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας, μετεκπαιδεύουμε στελέχη, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και ενθαρρύνουμε την επιστημονική έρευνα, κυρίως γύρω από τα αίτια της εγκεφαλικής παράλυσης και πιθανά μέτρα πρόληψης.

Το κλίμα αυτό χαρακτηρίζει όλο το έργο μας, και με το πρωτοποριακό μας πνεύμα ανοίγουμε διαρκώς καινούριους δρόμους και επεκτείνουμε τον ορίζοντα του ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση.

Πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά συστατικά στη ζωή κάθε ανθρώπου, είμαστε αποφασισμένοι να μη δειλιάσουμε όσο υπάρχει ένα παιδί, ένας νέος ή ένας ενήλικας που χρειάζεται τη βοήθειά μας και δε θα παύσουμε ποτέ να αποβλέπουμε σ’ έναν θαυμαστό, καινούριο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας.

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...