O Θοδωρής Τσελίδης στον αγώνα του την Τετάρτη | IntimeSports
Επικαιρότητα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τσελίδης το πρώτο ελληνικό μετάλλιο!

Ο έλληνας τζουντόκα ολοκλήρωσε την εκπληκτική του παρουσία (μία ήττα σε πέντε αγώνες) επικρατώντας στον τελευταίο του αγώνα στο ρεπεσάζ των 90 κιλών και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο
Protagon Team

O Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε την Τετάρτη στο τζούντο το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Ο έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών κερδίζοντας στον τελευταίο του αγώνα τον γεωργιανής καταγωγής, αλλά αγωνιζόμενο με την Ισπανία, Τριστάνι Μοσακλισβίλι.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο στην ιστορία του τζούντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Ηλία Ηλιάδη να έχει κατακτήσει τα άλλα δύο.

Ο Τσελίδης στον αγώνα του με τον Μοσακλισβίλι

Ο έλληνας πρωταθλητής του τζούντο στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (καθώς το 2021 είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να πάρει την πρόκριση) ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και χάνοντας μόνο στον προημιτελικό από τον Γάλλο Ενγκαγιάπ Αμπού στο «χρυσό σκορ».

Με τον προπονητή του Νίκο Ηλιάδη

«Θα προσπαθήσω να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα» είπε λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό του από τον μεγάλο τελικό και φρόντισε να δείξει σε όλους ότι το εννοούσε.

Ο Τσελίδης ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για το χάλκινο μετάλλιο και τελικά πανηγύρισε παρηγορώντας, παράλληλα, ιπποτικά τον αντίπαλό του στο τέλος του αγώνα.

Δείτε το βίντεο:

Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για το χάλκινο μετάλλιο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τζούντο, κάνοντας λόγο για «μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και μας κάνει περήφανους!».


Συγχαρητήριο μήνυμα στον έλληνα τζουντόκα για το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έστειλαν, επίσης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων καθώς και ο Πρωθυπουργός.

«Ο Θοδωρής Τσελίδης είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Θερμά συγχαρητήρια Θοδωρή, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι!» ανέφερε στη δική του ανάρτηση ο Πρωθυπουργός.