Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση! | In Time News / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ασημένιας απόχρωσης αυτή τη φορά, μετά το χάλκινο του Θεόδωρου Τσελίδη στο τζούντο, ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200 μ. ύπτιο!
Protagon Team

Πρωτοφανής θρίαμβος για τον Απόστολο Χρήστου και την ελληνική κολύμβηση στο Παρίσι! Ο έλληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην Ιστορία της στην κολύμβηση (σε πισίνα).

Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100 μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, σε ένα αγώνισμα στο οποίο –θεωρητικά– δεν ειδικεύεται.

Ο Χρήστου έκανε μια τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη και από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Ηταν προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:54.26.

Ο έλληνας πρωταθλητής έδωσε και την τελευταία ιμάδα των δυνάμεών του και τερμάτισε με χρόνο 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κερδίζοντας τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη με 1:54.85. Η Ελλάδα έχει πλέον μετάλλιο στην κολύμβηση!

«Δεν το πιστεύω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Hξερα ότι έπρεπε να πέσω για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά, εκβίασα την θέση, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολλά από τα πρώτα 150 μ. και κατάφερα να πάρω το μετάλλιο» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά τον αγώνα ο ίδιος.

«Τα έπαιξα όλα για όλα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, το ήθελα πραγματικά. Ο προπονητής μου (σ.σ.: ο Παναγιώτης Βελέντζας) μου είπε να μπω δυνατά από τα πρώτα ημέτρα και να παραμείνω δυνατός. Τώρα πια το 200άρι θα γίνει το αγαπημένο μου» κατέληξε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης.

Τα αποτελέσματα του ιστορικού για τη χώρα μας τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:

  1.  Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) 1:54.26
  2.  Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 1:54.82
  3.  Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.85
  4.  Μεουέν Τομάκ (Γαλλία) 1:55.38
  5.  Κίτον Τζόουνς (ΗΠΑ) 1:55.39
  6.  Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 1:55.47
  7.  Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 1:55.60 (ρεκόρ Αφρικής)
  8.  Λούκας Μέρτενς (Γερμανία) 1:55.97
«Χίλια μπράβο στον Απόστολο Χρήστου» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Χίλια μπράβο στον Απόστολο Χρήστου για το πρώτο αργυρό μετάλλιο της πατρίδας μας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Επέμεινε, πάλεψε, επέστρεψε και νίκησε!», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε συγχαρητήρια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Απόστολο Χρήστου.

«Μια μεγάλη δικαίωση για τον αθλητή μας, μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας για όλες και όλους μας» πρόσθεσε.