Στιγμιότυπο από τη φωτιά πάνω από το λιμάνι της Κέας | YouTube
Επικαιρότητα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο – Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τζιά

Σε καλύτερη κατάσταση η πυρκαγιά στο Σοφό Ασπροπύργου, μετά και τη συνδρομή εναέριων μέσων. Τι συνέβη στην Κέα
Protagon Team

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με σκοπό να περιορίσουν και να ανακόψουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει χαμηλότερη ένταση σε σχέση με το Σάββατο όπου οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων καθιστώντας δύσκολη την προσέγγισή τους.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος το έργο των επίγειων δυνάμεων κάνοντας ρίψεις νερού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και στο σημείο έσπευσαν 100 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ κινητοποιήθηκαν και μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κέα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άμεσα πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά στην περιοχή Κορρησία Κέας, πάνω από το λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 22.20 το βράδυ και τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Κέας.