259
Η Μάγδα Φύσσα ακουμπά το μνημείο του γιου της | Aris Oikonomou / SOOC

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 19:59
Η Μάγδα Φύσσα ακουμπά το μνημείο του γιου της
| Aris Oikonomou / SOOC

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 19:59

18 Σεπτεμβρίου του 2013 – 18 Σεπτεμβρίου του 2021. Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Για ακόμη μία χρονιά εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο σημείο της δολοφονίας και πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και τραγουδώντας στίχους του ράπερ.

Με πρώτη τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, την οικογένεια του και στενούς του φίλους, η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 από το σημείο της δολοφονίας με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε περίπου στις 19:00 μπροστά από το μνημείο του γιου της και αφού άφησε μερικά λουλούδια δήλωσε: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, βάλαμε μέσα την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης».

Η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ακόμη ότι η σημερινή μέρα είναι δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι «η μέρα που πέθανε το παιδί μας, αλλά είναι και η μέρα που αποχαιρετήσαμε τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλη».

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Τζέλης υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου μουσικού και από τα άτομα που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη χρόνια που η πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, πραγματοποιείται με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής, μετά την απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου 2020, που σηματοδότησε το τέλος μιας πολυετούς δίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News