270
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Υποκρισία Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρότερες ποινές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 19:36
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Υποκρισία Τσίπρα για τις γυναικοκτονίες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρότερες ποινές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 19:36

Υποκρισία καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον πρόεδρό της για το ζήτημα των ποινών για τις ανθρωποκτονίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Οπως επεσήμανε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση είχε προτείνει αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που θέσπιζε αυστηρότερη ποινή για αυτές τις περιπτώσεις, αλλαγή την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα.

»Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό».

Ακόμη ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι «με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες, η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψή της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι η ΝΔ απέρριψε τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», την οποία είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανακαταθέσει τροπολογία για την αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...