Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εμφάνισή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης | YouTube/ANT1
Επικαιρότητα

Οικονόμου: Δεν υπάρχει παρακολούθηση υπουργού της ΝΔ

«Η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί τα κακόβουλα λογισμικά για την παρακολούθηση οποιουδήποτε πολίτη», επανέλαβε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο ακόμη πολιτικοί, πιθανότατα του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται να ήταν στόχοι του κακόβουλου λογισμικού Predator
Protagon Team

Τα περί παρακολούθησης πολιτικών προσώπων στο κυβερνών κόμμα –ανάμεσά τους και υπουργού της κυβέρνησης–, με χρήση μάλιστα κακόβουλων λογισμικών, απέρριψε σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για υποκλοπές συζητήσεων υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «πρόκειται για ένα δημοσίευμα με εικασίες και σχόλια του δημοσιογράφου και υποθέσεις για ένα ζήτημα που δεν προκύπτει να είναι υπαρκτό».

«Η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί τα κακόβουλα λογισμικά για την παρακολούθηση οποιουδήποτε πολίτη», επανέλαβε στην απάντησή του. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε συμβάλει με όλες τις δυνάμεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ακολούθως μίλησε για απόπειρα της αντιπολίτευσης να συνδεθούν τα κακόβουλα λογισμικά και οι νόμιμες επισυνδέσεις, «που είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο ακόμη πολιτικοί, πιθανότατα του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται να ήταν στόχοι του κακόβουλου λογισμικού Predator, ενώ κατά την ίδια πάντα πηγή, προκύπτει και φυσική παρακολούθηση στελέχους πολιτικού κόμματος από άλλο πολιτικό πρόσωπο, σε συναντήσεις του με δημοσιογράφους και με άλλα πρόσωπα που έψαχναν την υπόθεση Predator.

«Βγαίνει μία μεγάλη, μη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα και καταλογίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον κ. Μαρινάκη. Και ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει να απαντήσει στην ερώτησή μου στη Βουλή;», σχολίασε από την πλευρά του για τα εν λόγω δημοσιεύματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας εκ νέου τον Πρωθυπουργό να προσέλθει στη κοινοβούλιο για να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.