| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

Χατζηδάκης: Θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού

«Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ», τόνισε ο υπ. Εθνικής Οικονομίας σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Παρασκευή για τη μείωση του πληθωρισμού στη χώρα. «Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων», πρόσθεσε
Protagon Team

Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, την «είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού», λίγη ώρα αφού η Eurostat ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ότι τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση στην Ελλάδα τον τρέχοντα μήνα, και συγκεκριμένα συγκρατήθηκε στο 2,4%. Η αντίστοιχη τελική μέτρηση του Αυγούστου ήταν στο 3,5%.

Ο αρμόδιος υπουργός υποδέχθηκε την εξέλιξη με την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε μια θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό (2,4%) μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ.

Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων. Οι ρυθμοί ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, τα θετικά νέα που έρχονται και θα έλθουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνδυάζοντας την κοινωνική ευαισθησία με τη δημοσιονομική σταθερότητα».