| Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Χατζηδάκης: Αδικη η κριτική για τον Προϋπολογισμό – Η αντιπολίτευση πήρε απάντηση από την Κομισιόν

Σε συμφωνία «με τις δημοσιονομικές συστάσεις του Συμβουλίου» το σχέδιο Προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2024, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σχόλιο του αρμόδιου υπουργού
Protagon Team

«Η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης την Τρίτη, αναφερόμενος στην έγκριση του τελικού σχεδίου του ελληνικού Προϋπολογισμού από την Κομισιόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την κριτική της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηδάκης έγραψε στη σχετική ανάρτησή του:

«Κατά σύμπτωση, άμεση απάντηση από την Κομισιόν στη βεβιασμένη και παντελώς άδικη κριτική της αντιπολίτευσης για τον Προϋπολογισμό. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις επτά χώρες της Ευρωζώνης που το προσχέδιο του Προϋπολογισμού τους ανταποκρίνεται πλήρως στις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο καθένας έχει φυσικά το δικαίωμα να λέει αυτό που νομίζει, οι τόσο μεγάλες όμως υπερβολές δεν βλάπτουν εμάς, αλλά αυτόν που τις λέει! Η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά!».

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν αξιολόγησε τη συνοχή των σχεδίων προϋπολογισμού των χωρών της ΕΕ για το 2024, με βάση τις δημοσιονομικές συστάσεις του Συμβουλίου του Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ, νωρίτερα την ίδια ημέρα, «η Επιτροπή αξιολογεί ότι τα σχέδια προϋπολογισμού της Ελλάδας, της Κύπρου, της Εσθονίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Λιθουανίας “είναι σύμφωνα με τις δημοσιονομικές συστάσεις του Συμβουλίου”».

Αντίθετα, «τα σχέδια προϋπολογισμού της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Λετονίας, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Σλοβακίας “δεν ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις συστάσεις του Συμβουλίου”, ενώ τα σχέδια προϋπολογισμού του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γαλλίας και της Κροατίας “κινδυνεύουν να μην ευθυγραμμιστούν με τις συστάσεις του Συμβουλίου”».