| CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Πού θα ταξιδέψουν οι Ελληνες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η εθνική εορτή πέφτει Δευτέρα εφέτος, και πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο για να οργανώσουν μια απόδραση στο εξωτερικό. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Αegean
Protagon Team

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα καταγράφεται και αυτή τη χρονιά η επιθυμία των Ελλήνων να ταξιδέψουν, με αφορμή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2024, επιβεβαιώνοντας την ευρύτερη τάση που παρατηρείται τον τελευταίο ενάμιση και πλέον χρόνο και έχει κατατάξει το «ταξίδι» στην κορυφή των καταναλωτικών επιλογών τους.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εξωτερικού εφέτος περιλαμβάνουν πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βενετία, η Νίκαια, το Παρίσι και η Βαρκελώνη από την Αθήνα, ενώ από τη Θεσσαλονίκη κυριαρχούν η Ρώμη, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Αννόβερο. Ενδεικτικά, η AEGEAN ανέφερε πληρότητες που ξεπερνούν το 80% για τα δρομολόγια εξωτερικού από την Αθήνα, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023. Αντίστοιχα, οι πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη καταγράφουν πληρότητες που αγγίζουν το 85%, με άνοδο άνω του 10%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και τα εντελώς νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Αμστερνταμ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν «γεμάτες» στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Αξιοσημείωτη και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στην 6η θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού των ταξιδιωτών έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση.

Σημειώνεται ότι η AEGEAN έχει καταγράψει 50% αύξηση τόσο στη δραστηριότητα όσο και στην επιβατική κίνηση στην αγορά της Τουρκίας για το 2024, και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 400.000 επιβάτες, προσφέροντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο θέσεις, διευρύνοντας έτσι σημαντικά τις επιλογές των επιβατών.

Οσον αφορά τους προορισμούς εσωτερικού, οι πιο δημοφιλείς –σύμφωνα με τις κρατήσεις της ίδιας εταιρείας– για το τριήμερο από Αθήνα είναι τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μυτιλήνη και η Ζάκυνθος, ενώ από τη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν η Χίος, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Μυτιλήνη και η Κως. Οι πληρότητες εσωτερικών πτήσεων φτάνουν το 70% από Αθήνα και το 80% από Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Παρά τις υψηλές πληρότητες, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, με δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι και η Λάρνακα να παραμένουν σε ζήτηση.