229
|

P&G – ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεχίζουν να «προσφέρουν» ακόμη περισσότερες καθαρές θάλασσες & ακτές σε όλη την Ελλάδα

Avatar Advertorial 2 Νοεμβρίου 2022, 14:34

P&G – ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεχίζουν να «προσφέρουν» ακόμη περισσότερες καθαρές θάλασσες & ακτές σε όλη την Ελλάδα

Avatar Advertorial 2 Νοεμβρίου 2022, 14:34

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, τη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο «ταξίδεψε» φέτος το πρόγραμμα «Προσφέρω». Οι P&G και ΑΒ Βασιλόπουλος ένωσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους, συμβάλλοντας στις προσπάθειες της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea να πραγματοποιήσει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς σε ακόμη περισσότερες παραλίες της χώρας, απομακρύνοντας απορρίμματα που είχαν συγκεντρωθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών, και υπό το συντονισμό της iSea,  το πρόγραμμα «Προσφέρω» βοήθησε να συλλεχθούν και να απομακρυνθούν περίπου 30 τόνοι απορριμμάτων, μετά από συνολικά 32 παράκτιους και 30 υποβρύχιους καθαρισμούς σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σποράδες, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. Και αυτή τη χρονιά, το μεγαλύτερο ποσοστό της συλλογής αφορούσε σε πλαστικά απορρίμματα, καθώς από το συνολικό αριθμό 7.089 απορριμμάτων που συλλέχθηκαν και καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των παράκτιων καθαρισμών το 87% αφορούσε σε μικρά πλαστικά αντικείμενα και πλαστικά μιας χρήσης.

Η κα Iωάννα Τζιώγα, Υπεύθυνη προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε εδώ και 5 χρόνια,  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε κατοίκους και εθελοντικές ομάδες σε περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος μας, να συνεχίσουμε μαζί να προσφέρουμε καθαρότερες θάλασσες και ακτές!»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», που υλοποιείται από τον Μάιο του 2018, έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 200 παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί ενώ έχουν συγκεντρωθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 75 τόνοι απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...