Protagon A περίοδος

Εμπρός να κλείσουμε τις επιχειρήσεις!

Στα μέσα Οκτωβρίου 2012, δεκαπέντε μήνες δηλαδή μετά την επιτυχή διοργάνωση, ο εκκαθαριστής του Οργανισμού Special Olympics 2011, ενημέρωσε-προφορικά-τους προμηθευτές ότι δεν θα πληρωθούν τα οφειλόμενα! Τέλος!

Βιομηχανικός Εργάτης

Αγαπητοί αναγνώστες, είμαστε πολύ αυστηροί όταν λέμε ότι το κράτος μας (με μικρό, πολύ μικρό «κ») δεν έχει σύστημα. Λάθος! Έχει στρατηγικό σχέδιο, το οποίο το εφαρμόζει με συνέπεια. Ο στόχος είναι ένας, να εξοντωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως η επάρατη επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε ένα ΜΗ εντυπωσιακό παράδειγμα, το οποίο όμως συνδυάζεται με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και με τα υψιπετή νοήματα της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Special Olympics!! Τι ευγενέστερο μπορείτε να σκεφτείτε από την διοργάνωση των Special Olympics στην χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς και τους διοργάνωσε με τόση επιτυχία το 2004; Τι καλύτερη και ΑΝΕΞΟΔΗ προβολή για την Ελλάδα μας σε μία δύσκολη στιγμή;

Λοιπόν, εδώ είναι το κουμπί, ΑΝΕΞΟΔΗ. Στα μέσα Οκτωβρίου 2012, δεκαπέντε μήνες δηλαδή μετά την επιτυχή διοργάνωση, ο εκκαθαριστής του Οργανισμού Special Olympics 2011, ενημέρωσε-προφορικά-τους προμηθευτές ότι δεν θα πληρωθούν τα οφειλόμενα! Τέλος! Πόσο είχαν εισπράξει όμως αυτοί οι στυγνοί καπιταλιστές-μεγαλοβιομήχανοι (επιχειρήσεις των 2 ως 20 ατόμων έκαστη) από το ποσόν που είχαν τιμολογήσει; Εισέπραξαν μετά από μήνες το 50%. Κατέβαλαν όμως στο κράτος άμεσα το 23% ως ΦΠΑ. Δηλαδή εισέπραξαν μόνο το 27%. Επειδή εμένα τα ποσοστά με μπερδεύουν, να σας το πω με νούμερα. Ο φίλος μου Διομήδης, ο οποίος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ κρατάει την επιχείρηση του στην Ελλάδα, ανέλαβε μία προμήθεια υλικών και την αντίστοιχη εργολαβία 300.000€ με χαμηλότατο περιθώριο κέρδους, εφόσον η όλη διαδικασία έγινε με διαγωνισμό. Ο ΦΠΑ του τιμολογίου ήταν 69.000€, τα οποία κατεβλήθησαν στο κράτος τον επόμενο μήνα. Το κράτος (γιατί αυτό ΘΑ κάλυπτε τα έξοδα της διοργάνωσης) τον πλήρωσε μετά από μήνες και από παρακάλια 150.000€. Δηλαδή ουσιαστικά του κατέβαλε 150.000-69.000=81.000€, ποσόν που δεν κάλυπτε ούτε την αγορά των εισαγομένων α΄ υλών. Ο Διομήδης έλαβε βέβαια αναρίθμητες υποσχέσεις για την καταβολή των υπολοίπων. Αυτά μέχρι χθες. Χθες του το ξέκοψαν, δεν υπάρχει ούτε ένα €! Ναι, αλλά οι σούπερ φίρμες που «έντυσαν» μουσικά και χορευτικά την τελετή έναρξης και λήξης πληρώθηκαν μέχρι κεραίας τα ελάχιστα εκατομμύρια € που κοστολόγησαν τη συμμετοχή τους. Ας γίνω και εγώ μια φορά λαϊκιστής. Αν είχαν υποστεί οι φίρμες haircut 20% (και ουχί 50%, όπως ο Διομήδης) θα πληρωνόντουσαν ΟΛΟΙ οι έλληνες επιχειρηματίες που προμήθευσαν τη διοργάνωση με μπλουζάκια, καφέδες, έντυπο υλικό κλπ. Με τη σειρά τους αυτοί οι-ανεπιθύμητοι τελικά-επιχειρηματίες θα πλήρωναν το προσωπικό τους, το ΙΚΑ και την εφορία. Ο Διομήδης από αυτή την υπόθεση αναγκάστηκε να μπει σε ρύθμιση ΦΠΑ (με κόστος για την εταιρία του), αναγκάστηκε να μειώσει το προσωπικό του κατά 5 ακόμη άτομα, σε σύνολο 25… Το κακό είναι ότι και οι άλλοι προμηθευτές των Special Olympics έλαβαν αντίστοιχα επώδυνα για τη χώρα και για την επιχείρησή τους μέτρα.

Να μην ξανακούσω λοιπόν ότι δεν υπάρχει σύστημα στο κράτος μας. Εργάζεται συστηματικά και ακατάπαυστα για να εξελιχθούμε σε ένα σοβιετικό κράτος, όπου θα μας μισθοδοτεί (με κάποιο μαγικό προφανώς τρόπο) το Δημόσιο ΟΛΟΥΣ. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, εγχώρια ή ξένη, μικρή ή μεγάλη θα πατάσσεται στη γέννησή της και όλοι θα σιτιζόμαστε (άγνωστο πως) στο δημόσιο πρυτανείο.

Με τις υγείες μας!