Καμία αναχώρηση από τον Πειραιά μέχρι τα μεσάνυχτα | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Δεμένα στον Πειραιά τα πλοία λόγω 24ωρης απεργίας

Απεργούν επίσης το συνδικάτο Μετάλλου, το σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το σωματείο των λιμενεργατών της Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ)
Protagon Team

Δεμένα έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν την Τρίτη τα πλοία της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας που κήρυξαν ναυτεργατικά σωματεία.

Τα σωματεία των ναυτικών της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων(ΠΕΑΘΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών απαιτούν την απόσυρση του αναθεωρημένου Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς.

Η κινητοποίηση των πληρωμάτων των Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών είναι πανελλαδική.

Tα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Την αλληλεγγύη του στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Πειραιά εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν επίσης το συνδικάτο Μετάλλου, το σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το σωματείο των λιμενεργατών της Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Σύμφωνα με το σωματείο των λιμενεργατών της ΕΝΕΔΕΠ, δεν θα γίνεται διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ενώ ζητά την ένταξη όλων των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους λιμενεργάτες και μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια.