Σε ανταπόκρισή της από τη Γερμανία η Corriere della Sera έγραψε ότι συνταρακτικά πράγματα πρόκειται να συμβούν εκεί εξαιτίας μιας τουρκικής απαίτησης. (Υπενθυμίζεται σε όσους τυχόν δεν παρακολουθούν παιχνίδια του εφετινού τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2024 ότι στη χώρα του Γκαίτε, της Siemens και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζουν περί το 1,3 εκατομμύριο τούρκοι υπήκοοι και άλλα 3 εκατομμύρια κατά δήλωσή τους τουρκογενείς, οι οποίοι τυγχάνουν υπήκοοι διαφόρων χωρών.)
Το σωματείο κεμπαμπτζήδων της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να σημάνει το κεμπάπ (έδεσμα που στη Γερμανία πωλείται με την εμπορική ονομασία «ντονέρ») με τον χαρακτηρισμό «τουρκική εθνική κληρονομιά».
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, όσοι βρίσκονται πίσω από τους ψητοπώλες της Πόλης θα πετύχουν τον στόχο τους εντός μηνός, αν φυσικά δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από τις χώρες-μέλη του κλαμπ των Βρυξελλών. Και πέραν της Ελλάδος, ενδιαφέρον για το ζητούμενο ενδέχεται να επιδείξει ακόμη και η Γαλλία.
Η «κανονικοποίηση» του κεμπάμπ α λα τούρκα θα βασιστεί σε μια σειρά από αξεσουάρ του συγκεκριμένου παρασκευάσματος, το οποίο λόγω μουσουλμανισμού ποτέ δεν είναι σαν τον δικό μας «γύρο», δηλαδή δεν παρασκευάζεται από χοιρινό, αλλά από αρνίσιο ή βοδινό κρέας, ακόμη και από κρεατόμαζα πουλερικών. Τα εν λόγω αξεσουάρ, λοιπόν, θα αφορούν το μαχαίρι κοπής του κεμπάμπ, δηλαδή το σχήμα και το μήκος του, τα μπαχάρια και τα πιπέρια και τα λοιπά αρτύματα.
Η συντάκτρια που υπέγραψε το μονόστηλο προεξόφλησε ότι θα υπάρξει «μεγάλη αναταραχή και πολλές διαμαρτυρίες από τα γερμανικά σουβλατζίδικα» παραθέτοντας σαν πληροφορία και την αστοιχείωτη άποψη ότι οι γερμανοί σουβλατζήδες «είναι οι εφευρέτες της περιστρεφόμενης σούβλας». Η ίδια μάς πληροφόρησε ότι οι γερμανοί Μπαϊρακτάρηδες εξοργίστηκαν με τη στάση των τούρκων συναδέλφων τους: «Θέλουν να οικειοποιηθούν κατ’ αποκλειστικότητα ένα πιάτο που είναι και δικό τους» λένε.