Βαρουφάκης, Βελόπουλος, Κουτσούμπας - ό,τι είπε ο καθένας τους δεν εξέπληξε κανέναν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS
Επικαιρότητα

Οι τοποθετήσεις Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη στη Βουλή

ΚΚΕ: Εντός και εκτός Βουλής «λαϊκή αντιπολίτευση» - Ελληνική Λύση: Να μας πει ο Κοτζιάς τι και πώς με τα Σκόπια - ΜΕΡΑ25: Δεν βγαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα
Protagon Team

Με «αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς» εκτός Βουλής αλλά «και με προτάσεις νόμου και τροπολογίες» εντός Βουλής απάντησε το ΚΚΕ, μέσω του γενικού γραμματέα του Δημήτρη Κουτσούμπα, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η συνολική κομματική δράση, όπως υποσχέθηκε ο κ. Κουτσούμπας, θα αφορά τη στήριξη «των ανέργων και της εργατικής τάξης» με τον τρόπο που την εννοεί το ΚΚΕ. Ο επικεφαλής του κόμματος δεν παρέλειψε να τονίσει στη Βουλή και τη στήριξη του ΚΚΕ στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, καταγγέλλοντας τον ρατσισμό.

Για άλλη μία φορά ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «το ΚΚΕ έχει έτοιμο ένα επεξεργασμένο σχέδιο» για την Ελλάδα. Το οποίο με «κεντρικό σχεδιασμό» θα αξιοποιήσει τις «αναξιοποίητες από τους καπιταλιστές του άμεσου κέρδους δυνατότητες της Ελλάδας». Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Βελόπουλος: «Κόψτε του Αφγανού το επίδομα!»

Ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος στην ομιλία του ασχολήθηκε με το «Μακεδονικό» και τη «Συμφωνίας των Πρεσπών» κατά κύριο λόγο. Ζήτησε κιόλας ο πρώην ΥΠΕΞ «να έρθει στη Βουλή, για να μάθουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κλείσει το θέμα των Σκοπίων». Πρόβαλε το δημογραφικό ως το μείζον θέμα για την Ελλάδα και πρότεινε καθιέρωση κινήτρων για την τεκνοποιία: «Κίνητρα στη γυναίκα, στην εργαζόμενη, να τη βοηθήσουμε». Στο Μεταναστευτικό πρότεινε «κόψιμο» επιδομάτων μεταναστών.

Βαρουφάκης: Ποιο πλεόνασμα;

Ο πρόεδρος του κόμματος ΜΕΡΑ 25 Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, διατελέσας υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι άπιαστος στόχος, κάτι που «προεξοφλεί» τη σύγκρουση με τους δανειστές μας και εταίρους μας. Σε άλλο επίπεδο, η διορθωτική πρόταση του κ. Βαρουφάκη προς την κυβέρνηση είναι να αποσύρει τη φοροελάφρυνση (μείωση ΕΝΦΙΑ) που εξήγγειλε για τις ιδιοκτησίες μεγάλης αξίας. Επίσης εισηγήθηκε μείωση στο μισό της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων. Τέλος, δεν είχε πρόβλημα να συμμεριστεί την εξαγγελία της κυβέρνησης περί παροχή δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.