255
Η Ντίνα Κώνστα το 2002 | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες επιθυμίες της Ντίνας Κώνστα: Αποτέφρωση χωρίς τελετή και ενίσχυση του ΣΕΗ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 13:19
Η Ντίνα Κώνστα το 2002
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τελευταίες επιθυμίες της Ντίνας Κώνστα: Αποτέφρωση χωρίς τελετή και ενίσχυση του ΣΕΗ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 13:19

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και στο ευρύ κοινό ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα, η οποία έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 83 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός είχε αγαπηθεί μέσα από τους ξεχωριστούς ρόλους της, με εκείνον της Ντένης Μαρκορά στην θρυλική σειρά «Δύο Ξένοι» να αφήνει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, η σορός της Ντίνας Κώνστα θα αποτεφρωθεί, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή, όπως ακριβώς είχε ζητήσει η ίδια.

Παράλληλα, επιθυμία της ήταν αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.) μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει.

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει:

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους, στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα.

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.)

(IBAN: GR4202602150000400100392909

Αρ Λογ. 0026-0215-40-0100392909 με αιτιολογία αντί στεφάνου Ντίνας Κώνστα)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News