Επίθεση για δεύτερη συνεχή νύχτα εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον της Οδησσού, προκαλώντας αφήνοντας το ιστορικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.
Οπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ολεχ Κίπερ, μια 77χρονη πέθανε από τραύματα από θραύσματα στα περίχωρα της πόλης.
Οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν ζημιές σε κρίσιμες υποδομές.
Ο Κίπερ δήλωσε ότι θραύσματα από τα καταρριφθέντα drones προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και πυρκαγιές σε απομακρυσμένες συνοικίες της πόλης.
Οπως ανακοίνωσε η ενεργειακή εταιρία DTEK, ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή μονάδα στην περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία. Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση στις ενεργειακές υποδομές της περιφέρειας μέσα σε δύο εβδομάδες, πρόσθεσε η DTEK.
Εξάλλου, μια πυραυλική επίθεση κατέστρεψε ένα άδειο σανατόριο κοντά στην πόλη Μπιλορόντ-Ντνιστρόβσκι, νότια της Οδησσού, πρόσθεσε.
Ανατολικά του Κιέβου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν πολυώροφη πολυκατοικία κοντά στην πόλη Μπορισπίλ, σπάζοντας παράθυρα και προκαλώντας πυρκαγιά σε επιχείρηση. Τοπικοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν θύματα.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε 181 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και τέσσερις πυραύλους στη νυχτερινή επίθεση.
Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε 115 drones ενώ άλλα 55 δεν πέτυχαν τον στόχο τους, πιθανόν λόγω της ενεργοποίησης συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται τι συνέβη στα υπόλοιπα 11 drones.