| SOOC/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Οι… πρωτιές των πρώτων στην Α’ Αθηνών

Ηλιόπουλος, Πιερρακάκης και Γερουλάνος αλλάζουν τον κομματικό χάρτη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στο 22% με συνέπεια να μείνει εκτός Βουλής ο Νίκος Φίλης
Protagon Team

Εντυπωσιακές αλλαγές –λόγω και της εκκωφαντικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ– προκύπτουν από την καταμέτρηση των σταυρών και την κατανομή των εδρών. Είναι χαρακτηριστικό το τι συνέβη στην Α’ Αθηνών:

–Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πλέον ο νέος σταρ του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρώτευσε σε σταυρούς σε μια παραδοσιακά γαλάζια περιφέρεια, μολονότι ο ίδιος στο ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν με την «Ελιά» και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου. Με ενσωμάτωση του 65% των σταυρών, είναι καθαρά πρώτος, με δεύτερο τον Βασίλη Κικίλια, τρίτη την Ολγα Κεφαλογιάννη, για να ακολουθήσουν ο Θάνος Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αγγελος Συρίγος και η Φωτεινή Πιπιλή.

–Στον ΣΥΡΙΖΑ, που έπεσε στις τρεις έδρες, πρώτος αναδείχτηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων το 2019, για να ακολουθήσουν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Βούτσης. Εκτός Βουλής βρέθηκε ο Νίκος Φίλης.

–Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Παύλος Γερουλάνος παίρνει την έδρα, θέτοντας εκτός Βουλής τον Κώστα Σκανδαλίδη.

–Στο ΚΚΕ η έδρα πάει στη Λιάνα Κανέλλη.