245
Εμβολιασμός με το σκεύασμα της Pfizer στις ΗΠΑ | REUTERS/Yuki Iwamura/File Photo

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer για να τις δωρίσουν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 18:30
Εμβολιασμός με το σκεύασμα της Pfizer στις ΗΠΑ
|REUTERS/Yuki Iwamura/File Photo

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer για να τις δωρίσουν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 18:30

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αγοράσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer και να τις δωρίσουν σε όλο τον κόσμο, μια πρωτοβουλία που πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των ημερών, ώστε να συμπέσει με τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη δύο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι ο εμβολιασμός όλων είναι ο τρόπος για να νικηθεί ο κορονοϊός.

Η εφημερίδα σημείωσε ακόμη ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αγοράς των 500 εκατ. δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να οργανώσουν μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για την Covid-19 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Με βάση προσχέδιο απόφασης που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, η Ουάσινγκτον εμφανίζεται να πιέζει τους ηγέτες όλου του κόσμου να υιοθετήσουν τους στόχους της για τον τερματισμό της πανδημίας, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο εμβολιασμός του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2022.

Τον Ιούνιο οι ΗΠΑ αγόρασαν 500 εκατ. δόσεις που διέθεσαν μέσω του Covax, της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε χώρες με χαμηλό ή μεσαίο ΑΕΠ που δεν είχαν πρόσβαση σε εμβόλια. Εκτιμάται ότι χρειάζονται 11 δισ. δόσεις για να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η συμβουλευτική επιτροπή της FDA (της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) έδωσε ομόφωνα το πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης δόσης από το εμβόλιο της Pfizer στους άνω των 65 ετών και σε ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο καταψήφισε με 16-2 πρόταση για χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...