Οι αδελφές Μπέλα (αριστερά) και Τζίτζι Χαντίτ δέχθηκαν τις επικρίσεις του εβραϊκού κράτους στα σόσιαλ μίντια | EPA (Christophe Petit Tesson) και REUTERS (Sarah Meyssonnier)
Επικαιρότητα

Οι Μπέλα και Τζίτζι Χαντίτ ανοιχτά υπέρ των Παλαιστινίων

Στα δύο πασίγνωστα μανεκέν απάντησε το Ισραήλ μέσω σόσιαλ μίντια: «Μήπως κοιμόσασταν ήσυχες όταν έσφαζαν εβραιόπουλα μέσα στα σπίτια τους;»
Protagon Team

Η οικογένεια Χαντίντ (ο πατέρας Μοχάμεντ, επιχειρηματίας, και οι δύο κόρες του, η Τζίτζι και η Μπέλα, μανεκέν) δέχονται πολλές απειλές, όπως μετέδωσε το εξειδικευμένο στη σόουμπιζ αμερικανικό μέσο TMZ. Γιατί; Επειδή έχουν κατά καιρούς εκφράσει φιλοπαλαιστινιακές θέσεις, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο η Τζίτζι Χαντίτ πήρε και θέση για τα τεκταινόμενα στην Παλαιστίνη.

Ο πατέρας γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1948, κατά τη διάρκεια του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου, και ήταν πρόσφυγας στη Συρία πρoτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και γίνει μεγάλος επιχειρηματίας του Λος Αντζελες, στον κλάδο του real estate. Οι κόρες του, τα πασίγνωστα σούπερ μόντελ, έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό την παλαιστινιακή υπόθεση, μάλιστα η Μπέλα έχει συμμετάσχει σε πολλές πορείες του κινήματος «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στις 16 Οκτωβρίου, πάντως, η Τζίτζι έγραψε ότι «η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι πράξη αντισημιτική, ενώ η υποστήριξη στους Παλαιστινίους δεν σημαίνει και υποστήριξη στη Χαμάς». Ελαβε απάντηση από τον λογαριασμό Instagram του κράτους του Ισραήλ: «Κοιμόταν ήσυχη την περασμένη εβδομάδα; Ή απλώς ένιωθε άνετα να κάνει τα στραβά μάτια στον σφαγιασμό των εβραιόπουλων μέσα στα σπίτια τους; Η σιωπή της βοά».

Για να πούμε την αλήθεια, συμπλήρωσε η Corriere della Sera, μετά τις σφαγές της Χαμάς η Τζίτζι δεν είχε μείνει σιωπηλή. Αντιθέτως. Μάλιστα έγραψε αυτό το μήνυμα: «Αν και έχω όνειρα και ελπίδες για το μέλλον των Παλαιστινίων, κανένα από αυτά δεν είναι να βλάψω έναν εβραίο. Η τρομοκράτηση αθώων δεν ταιριάζει με το κίνημα ‘‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη’’ και δεν ωφελεί κανέναν». Και το μήνυμά της ολοκληρώθηκε με τα συλλυπητήρια «στους ανθρώπους που αγαπώ, Παλαιστινίους και Ισραηλινούς». 

Η ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ, γνωστή από τον ρόλο της στην ταινία «Wonder Woman», έγραψε στα social media ότι «ο κόσμος δεν μπορεί να σταθεί ακίνητος όταν διαπράττονται αυτές οι φρικτές τρομοκρατικές πράξεις». Και διατράνωσε την πίστη της στην πλευρά που διάλεξε: «Υποστηρίζω το Ισραήλ, και πρέπει να το υποστηρίξεις και εσύ».

Το σημείωμα της Corriere για τη θέση που έχουν λάβει οι διάφοροι αστέρες και αστερίσκοι της σόουμπιζ κατέληξε με πληροφορίες από τη Γαλλία: «Οι γάλλοι σταρ κινητοποιούνται υπέρ των ομήρων. Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, η Σαρλότ Γκενζμπούργκ και η Ζιλιέτ Μπινός είναι από τις πρώτες υποστηρίκτριες μιας καμπάνιας που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 42.000 υπογραφές με αίτημα την απελευθέρωση των περίπου 200 ομήρων που έπιασε η Χαμάς, Ισραηλινών και Δυτικών».