Αστυνομικοί μετά την παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην κατοικία του γγ Αντιεγκληματικής Πολιτικής | Intimenews/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επικαιρότητα

Οι αστυνομικοί απαντούν στον Τόσκα: «Αδικο να τα ρίχνει σε εμάς»

Ολες οι κυβερνήσεις, προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, έχουν δείξει ανοχή στην δράση των «μπαχαλάκηδων» ενώ το κράτος δεν παρίσταται στις δίκες τους για να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία
Protagon Team

Απορρίπτει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος την κριτική που άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην αστυνομία για την αδράνεια που έδειξε σε σχέση με τα πρόσφατα περιστατικά  βίας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τόσκα το πρωί της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος είπε ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη».

Πρόσθεσε ότι ο υπουργός «στέλνει το μήνυμα της ανοχής, ξέρει το ρόλο του. Όμως πρέπει να αναλογίζεται τι έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα».

Σχετικά με τον ρόλο της Πολιτείας μετά τη σύλληψη των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων», ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι «δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη -δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος- με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται».

Όπως εξήγησε, «όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ανοχή. Με αυτό τον τρόπο, είτε με δόλο είτε όχι, υπερασπίζονται αυτούς τους κυρίους».