Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να χορέψει Σιγανό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Image photo services p.a
Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ο χορός με τον Πολάκη και ο πολιτικός λόγος για «φουριάρικα κατσίκια»

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού στο νησί μοιάζει σαν να έγινε για να στηριχτεί δημοσίως και με κάθε τρόπο ο αν. υπουργός Υγείας. Δείχνοντας το ύφος της κυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να επιτεθεί στον Μητσοτάκη με ασυνήθιστο πολιτικό λόγο
Protagon Team

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη με εγκαίνια ημιτελών δρόμων και ενός φράγματος που λειτουργεί εδώ και χρόνια (εδώ). Στη συνέχεια είπε να εξαπολύσει λεκτικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στηρίζοντας παράλληλα ανοιχτά τον Παύλο Πολάκη. Και έπειτα ο Πρωθυπουργός της χώρας το «απογείωσε», επιχειρώντας να χορέψει έναν κρητικό χορό, τον Σιγανό.

Φαίνεται σαν όλη η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Κρήτη να έγινε για να στηριχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε το βράδυ της Πέμπτης σε κομματική εκδήλωση στο Χουδέτσι του Ηρακλείου, δήθεν για να παρουσιάσει τους κρητικούς υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αλλά επικεντρώθηκε στη ΝΔ και στον κ. Πολάκη για τον οποίο εκκρεμεί μια πρόταση δυσπιστίας (εδώ) από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά λοιπόν τους εσωκομματικούς τριγμούς και τις έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο που προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο αν. υπουργός Υγείας κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο κ. Τσίπρας επέλεξε για μια ακόμα φορά να τον έχει στο πλάι.

Στην ομιλία του και με το γνωστό του ύφος, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκτρέψει την πολιτική συζήτηση, φέρνοντας στην επικαιρότητα άλλα θέματα, ενώ επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη για τηλεμαχία.

Αναφορικά μάλιστα με την πρόταση για το ντιμπέιτ (εδώ), ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια ευθεία λεκτική επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ .

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στο ακροατήριό του, με το άκουσμα της πρότασης ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαν «φουριάρικο κατσίκι», προσπαθώντας να το αποφύγει.

«Και καθώς άρχισε να πηδάει αριστερά και δεξιά για να το αποφύγει, προσπάθησε να πιαστεί από όπου έβρισκε μπροστά του. Το πρώτο πράγμα που βρήκε να πιαστεί ήταν τα παντελόνια του Πολάκη. Και κρύφτηκε από πίσω» είπε ο κ. Τσίπρας, δείχνοντας ότι πιστεύει πως ο κ. Πολάκης όχι μόνο είναι καλός υπουργός και «αψύς άνθρωπος», αλλά και πολύ «άντρας».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χοροί του κ. Τσίπρα παρέα με τον κ. Πολάκη και τον πιστό τους υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Την ίδια ώρα το Πανελλήνιο συγκλονιζόταν από τις νέες αποκαλύψεις για τα όσα (δεν) έκαναν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι (εδώ)…