Ο Μάκης Βορίδης στην παρέμβασή του στη Βουλή, υπό το βλέμμα του αν. υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου | INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Βορίδης αποκάλεσε «Φαμελλάκη» τον Κασσελάκη και προκάλεσε αντιδράσεις

«Ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική, γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά» είπε ο υπουργός Επικρατείας στη συζήτηση στη Βουλή, παρουσία του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ
Protagon Team

Με ένα φραστικό λάθος, που απέδωσε σε λεκτικό σαρδάμ, καλωσόρισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Βουλή τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος καθώς είναι μεν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι βουλευτής, κάθησε στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων, στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από τα υπουργικά έδρανα.

Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στην τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον κ. Κασσελάκη και τον αποκάλεσε «Φαμελλάκη».

«Ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική, γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τι μας είπε για τις αυτοδιοικητικές; Μας είπε “όχι” στα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ένα πράγμα σαν να λέει “όχι” σε παιδιά σαν τον Ζαχαριάδη (τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα). Μας είπε “όχι” σε πολλές θητείες των αυτοδιοικητικών. Ένα πράγμα σαν να λέει “όχι” στον Ιωακειμίδη (τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής). Αλλά αφού δεν σας αρέσει, γιατί υποστηρίζετε Παχατουρίδη και Αρναουτάκη; Επιστρέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ τού ό,τι να ναι. Όχι ότι είχατε φύγει και ποτέ, αλλά επειδή γίνεται μια συζήτηση τώρα που αλλάξατε αρχηγό», σχολίασε ο κ. Βορίδης.

«Δηλαδή, ένα λάθος έκανα και το διόρθωσα. Μην είστε τώρα έτσι, δεν είναι σωστό αυτό…» ανέφερε απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκαν για το λάθος του κ. Βορίδη, στον οποίο κάποιοι απέδωσαν σκοπιμότητα και άλλοι πανικό.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Ραλλίας Χρηστίδου, βουλεύτριας (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Νοτίου Τομέα Αθηνών, η οποία είπε: «Είναι πλέον σαφές, μετά τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Βορίδη, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Και πώς αλλιώς; Αφού τώρα έχει δύο προέδρους στην αξιωματική αντιπολίτευση. Έναν μέσα στη Βουλή και έναν έξω, στο δρόμο, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην αλήθεια και στο φως που προσπαθείτε μάταια να κρατήσετε στο σκοτάδι. Προσπαθήστε όμως να κρατήσετε λίγη ψυχραιμία. Διότι, όταν ο κ. Βορίδης, που φημίζεται για τη ρητορική του δεινότητα, δήθεν δεν θυμάται το όνομα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο πανικός είναι πάρα πολύ μεγάλος», είπε η κυρία Χρηστίδου για να προσθέσει: «Αλλά τι να κάνει ο κ. Βορίδης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κυρίαρχος του 41%, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το κενό; Αλήθεια; Προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει ο πρωθυπουργός τα ζητήματα των πολιτών, τις αγωνίες, τα προβλήματα τους. Όσο θεωρεί ο ίδιος ότι αυτά είναι πολιτικό κενό και όσο θεωρεί ότι δια παραλείψεως και εξ αμελείας, είναι δικαιολογημένο να πνίγει, να καίει, να σπρώχνει από τα καράβια ανθρώπους και να χαστουκίζει πολίτες και μετά να τους αποζημιώνει, με το αποζημιωτικό σύστημα που αποδίδει κιόλας, τόσο θα απομακρύνεται από την πραγματικότητα της κοινωνίας».