Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά και της συζύγού του στο Λονδίνο για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου | ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA/Andy Rain
Επικαιρότητα

Ο Tζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σοφί χωρίζουν μετά από 18 χρόνια γάμου

«Μετά από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε» ανέφερε σε μια αιφνιδιαστική ανάρτησή του στα social media ο πρωθυπουργός του Καναδά. Σύμφωνα με το γραφείο του η οικογένεια παραμένει «δεμένη» και εστιάζει στην ανατροφή των τριών παιδιών τους «σε ένα ασφαλές, στοργικό περιβάλλον»
Protagon Team

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σοφί ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά την Τετάρτη ότι χωρίζουν, έπειτα από 18 χρόνια γάμου.

Ο Τριντό, 51 ετών, και η Σοφί Γκρεγκουάρ-Τριντό, 48 ετών, παντρεύτηκαν στα τέλη Μαΐου του 2005 και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

«Η Σοφί και εγώ θέλουμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι έπειτα από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να χωρίσουμε» ανέφερε ο Τριντό σε μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram. Η σύζυγός του ανήρτησε ένα σχεδόν πανομοιότυπο μήνυμα στον δικό της λογαριασμό στην ίδια πλατφόρμα.

Το γραφείο του καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι οι δυο τους έχουν ήδη υπογράψει μια νομική συμφωνία. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον», προστίθεται σε αυτήν την ανακοίνωση.

Αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, στα τέλη του 2015, ο Τριντό εμφανιζόταν πολύ συχνά με τη Σοφί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια όμως εκείνη περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις τους, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα. Ταξίδεψαν ωστόσο μαζί στο Λονδίνο τον Μάιο, για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ενώ κοινή εμφάνιση είχαν πραγματοποιήσει και κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Καναδά, στα τέλη Μαρτίου.

Ο Τριντό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και θεάθηκε την ίδια νύχτα στο μετρό του Τορόντο, όμως δεν είχε καμία άλλη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Παραμένουν μια δεμένη οικογένεια και η Σοφί και ο πρωθυπουργός επικεντρώνονται στην ανατροφή των παιδιών τους σε ένα ασφαλές, στοργικό περιβάλλον. Η οικογένεια θα κάνει μαζί διακοπές, από την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τριντό, ζητώντας παράλληλα να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή τους.

Ο πατέρας του καναδού πρωθυπουργού, Πιέρ, ο οποίος επίσης βρισκόταν στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας επί σειρά ετών, χώρισε με τη σύζυγο του και μητέρα του Τριντό, Mάργκαρετ, το 1984, την ίδια χρονιά που αποχώρησε από το πολιτικό αξίωμα.

Καρέ από τον γάμο του ζευγαριού πριν από 18 χρόνια, τον Μάιο του 2005 (REUTERS/Christinne Muschi)
«Κανένας γάμος δεν είναι εύκολος»

Οπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του Τριντό, «Common Ground», το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2003. Η Σοφί Τριντό, κόρη χρηματιστή, ήταν πρώην συμμαθήτρια του αδελφού του Τριντό, Μισέλ.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2004 και παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα στην εκκλησία Sainte-Madeleine d’Outremont του Μόντρεαλ.

Μιλώντας στην Global News το 2015, η Σοφί Τριντό δήλωνε ότι «κανένας γάμος δεν είναι εύκολος».

Το 2014, ο Τριντό είχε πει, από την πλευρά του, ότι ο γάμος του «δεν είναι τέλειος». «Είχαμε δύσκολα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο η Σοφί παραμένει η καλύτερη φίλη μου, η σύντροφός μου, η αγάπη μου. Είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον, ακόμη και όταν αυτό πονάει», είχε αποκαλύψει.