Aσκήσεις και χαρές επί χάρτου στο Μαξίμου | Τwitter / @PrimeministerGR
Επικαιρότητα

Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για το ΠΔ του Ελληνικού

Διαφημίζει μάλιστα την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα (sic) του κυβερνητικού μηχανισμού στη λήψη των σχετικών αποφάσεων!
Protagon Team

Μετά από παλινωδίες μηνών με την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να πανηγυρίσει για το Προεδρικό Διάταγμα του Ελληνικού, διαφημίζοντας μάλιστα την ταχύτητα (!!) και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού μηχανισμού στην προώθηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη!

«Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», κομπάζει ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter που αν μη τι άλλο προκαλεί χαμόγελα σε όσους θυμούνται παλαιότερες δηλώσεις του για την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, αλλά και τις «τρικλοποδιές» που έχουν μπει στην ανάδοχο εταιρεία κατά την τριετία της διακυβέρνησής του.

Το επίσημο έγγραφο με τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών στα χέρια του υ πουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη / Twitter @PrimeministerGR

Το τελικό σχέδιο δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές έναντι του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που είχε υποβάλει το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων προβλέπεται: