Ο Αλ. Τσίπρας με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ στην Κουμουνδούρου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Τσίπρας καταγγέλλει την ΑΜΚ της ΔΕΗ – το ζητούσε η τρόικα και εμείς αντισταθήκαμε

Μετά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που κατήγγειλαν την απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης ως «ξεπούλημα» και «μπίζνα της κυβέρνησης», ήρθε η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ
Protagon Team

Πολιτικές διαστάσεις πήρε αναπόφευκτα η είδηση για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ με παράλληλη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στην επιχείρηση –από το 51% (Υπερταμείο 34%, ΤΑΙΠΕΔ 17%), σε μειοψηφικό ποσοστό καθοριστικής σημασίας στα επίπεδα του 34%.

Ηδη από την Πέμπτη και πλειοδοτώντας σε αντιπολιτευτικό λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει «ξεπούλημα» και «έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», ενώ το Κίνημα Αλλαγής, διαμαρτυρήθηκε πως «δεν πρόκειται για εξυγίανση, αλλά για μπίζνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκλεκτούς της, εις βάρος των συμφερόντων του λαού μας».

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να συναντηθεί και με τη ΓΕΝΟΠ στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση παραχωρεί όσα αυτός είχε καταφέρει να κρατήσει. Ξέχασε βέβαια πως αυτός, το 2016, είχε οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά τώρα βρήκε την ευκαιρία να περιγράψει τον εαυτό του ως Πρωθυπουργό που πάλεψε απέναντι στους Θεσμούς και τον διάδοχό του ως έναν κυβερνήτη που «τα δίνει όλα».

«Ακούγοντας την είδηση για την εκχώρηση -και όχι πώληση- του 17% της ΔΕΗ αισθάνθηκα οργή και ματαίωση. Επί 4,5 χρόνια, τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ζητούσαν τέσσερα πράγματα: Την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τα κρατήσει όλα. Σήμερα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να έχει την τρόικα, χωρίς να έχει μνημόνια και χωρίς πίεση, και τα δίνει όλα», είπε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με στελέχη της ΓΕΝΟΠ.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η επιλογή της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από το σχέδιο του κ. Σαμαρά, καθώς το Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Η εκχώρηση θα γίνει με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα από το Χρηματιστήριο, χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής από το ελληνικό Δημόσιο. Αντί ένα αυστραλιανό fund συνταξιούχων να επενδύσει στον ΔΕΔΔΗΕ με σταθερή απόδοση 6%, θα μπορούσε να επενδύσει ο ΕΦΚΑ», πρόσθεσε.