164
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μίσιγκαν, το Σάββατο | REUTERS/Chery Dieu-Nalio

Ο Τραμπ ζητεί $475 εκατ. από το CNN επειδή τον αποκάλεσε «Χίτλερ»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 10:26
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μίσιγκαν, το Σάββατο
|REUTERS/Chery Dieu-Nalio

Ο Τραμπ ζητεί $475 εκατ. από το CNN επειδή τον αποκάλεσε «Χίτλερ»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 10:26

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του CNN, αξιώνοντας αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει κλιμακώσει μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του, επειδή φοβάται ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το CNN, «το οποίο στην προσπάθειά του να στρέψει την πολιτική ισορροπία προς τα αριστερά»,  επιχείρησε να πλήξει τον Τραμπ «με μια σειρά από ολοένα και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικές ταμπέλες, όπως “ρατσιστής”, “λακές των Ρώσων”, “στασιαστής” και εσχάτως “Χίτλερ”», σημείωσαν οι δικηγόροι του τέως προέδρου στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Φορτ Λότερντεϊλ.

Στις 29 σελίδες της αγωγής αναφέρονται εκπομπές του CNN, όπου οι παρουσιαστές παρομοίασαν τον Τραμπ με τον Χίτλερ, ανάμεσα στις οποίες εμφανίστηκε και ο ψυχίατρος Αλεν Φράνσις, ο οποίος είπε ότι «ο Τραμπ έσπειρε την καταστροφή αυτόν τον αιώνα, όπως είχαν κάνει ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μάο, τον περασμένο αιώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...