Δεν αποκλείεται ρεκόρ τηλεθέασης στην αναμέτρηση των δύο υποψηφίων, στις 10 Σεπτεμβρίου | REUTERS/Umit Bektas/Elizabeth Frantz
Επικαιρότητα

Ο Τραμπ συμφώνησε: Στις 10 Σεπτεμβρίου το debate με τη Χάρις

Eπειτα από ένα διάστημα που φαινόταν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επιθυμούσε να αναμετρηθεί με την αντιπρόεδρο μπροστά στις κάμερες, τελικά άλλαξε γνώμη και δήλωσε πρόθυμος για... τρεις τηλεμαχίες
Protagon Team

Το ABC News ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει το πρώτο debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε την αναμέτρηση με ανάρτηση στο X, καθώς ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ήταν ανοιχτός στο να αναμετρηθεί «ζωντανά» με την Δημοκρατική αντίπαλό του «πολλές φορές» πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τρία debate», είπε ο Τραμπ, προτείνοντας δύο ακόμα, στις 4 Σεπτεμβρίου στο Fox News και στις 25 Σεπτεμβρίου στο NBC.

Η Χάρις επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί στο debate του ABC, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στο Μίσιγκαν την Πέμπτη, και δήλωσε αργότερα ότι θα ήταν ανοιχτή και σε περισσότερες τηλεμαχίες.

Συντονιστές του debate θα είναι ο παρουσιαστής και διευθυντής του World News Tonight, Ντέιβιντ Μιούιρ και η παρουσιάστρια του ABC News Live Prime, Λίνσεϊ Ντέιβις.

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ και έχουμε ορίσει ως ημερομηνία την 10η Σεπτεμβρίου. Ακούω ότι τελικά δεσμεύτηκε γι’ αυτό και ανυπομονώ», δήλωσε η Χάρις στην εκδήλωση στο Ντιτρόιτ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το CBS θα φιλοξενήσει τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων, του Τζέι Ντι Βανς και του Τιμ Γουόλζ.

Το NBC News φέρεται να συζητά και με τους δύο υποψηφίους για τη διεξαγωγή ενός debate, ανέφεραν οι New York Times.

Το Fox News δήλωσε ότι έστειλε επίσημες επιστολές και στις δύο ομάδες τον περασμένο μήνα προτείνοντας ένα debate τον Σεπτέμβριο στην Πενσιλβάνια, αν και η εκστρατεία της Χάρις δήλωσε την Πέμπτη ότι «ο Τραμπ πρέπει να εμφανιστεί» πρώτα στο debate του ABC πριν επιβεβαιώσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναμέτρηση.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μαρ-α-Λάγκο, την Πέμπτη, ο Τραμπ επιτέθηκε στη Χάρις κατηγορώντας την ότι δεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ούτε έχει δώσει συνέντευξη από τότε που έγινε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Επίσης, την αποκάλεσε «ελάχιστα ικανή» και επέκρινε τη νοημοσύνη της.

Αργότερα, η Χάρις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από την ομάδα της να «προγραμματίσει μια συνέντευξη» πριν από το τέλος του μήνα.

Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε ότι είχε αλλάξει την εκστρατεία του από τότε που η Χάρις πήρε τη θέση του Τζο Μπάιντεν και αντέδρασε όταν ρωτήθηκε για τις πολυπληθείς προεκλογικές συγκεντρώσεις της.

Ο Τραμπ είπε ότι στις δικές του ομιλίες, έχει περισσότερο κόσμο.

Επιπλέον έβαλε στο στόχαστρο το ιστορικό της Χάρις όσον αφορά τη μετανάστευση και την οικονομία και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν λόγο για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική  μια απόκλιση από τη μακροχρόνια πρακτική που θέλει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ένα ανεξάρτητο όργανο, να επιβλέπει αυτά τα θέματα.

Τόνισε επίσης τις προτεραιότητές του για τη μείωση του πληθωρισμού, τη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας και την ενίσχυση του στρατού.