Αριστερά, ο νέου τύπου Φρανκενστάιν και δεξιά ο δημιουργός του | web και REUTERS
Επικαιρότητα

Ο Τραμπ νομίζει ότι μοιάζει στον Ελβις Πρίσλεϊ

Στην πλατφόρμα όπου ανεβάζει τα σχόλιά του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και, μάλλον, εκ νέου διεκδικητής του θώκου, ρωτάει τους οπαδούς του αν είναι φτυστός ο αμερικανός τραγουδιστής της δεκαετίας του ’50 που οι συμπατριώτες του αποκαλούσαν «βασιλιά»
Protagon Team

Μοιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον θρυλικό αμερικανό τραγουδιστή Ελβις Πρίσλεϊ; Αν δεν το έχετε προσέξει, είστε απρόσεχτοι, έγραψε η Corriere della Sera. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, υποστηρίζει αυτήν την εκδοχή, της μεταξύ τους ομοιότητας, στην πλατφόρμα Truth Social. Εκεί λέει ότι του το λένε πολλοί πως μοιάζει με τον Ελβις. Ετσι και αυτός ρωτάει του οπαδούς του τι πιστεύουν. Δημοσίευσε και μία φωτογραφία στην οποία ένα καινούργιο είδος Φρανκενστάιν έχει μισό πρόσωπο Τραμπ και μισό πρόσωπο Ελβις.

Εντάξει, σημείωσε η Corriere, ο Τραμπ έχει κατά καιρούς συγκρίνει τον εαυτό του με τους Αβραάμ Λίνκολν, Τζορτζ Ουάσιγκτον, Νέλσονα Μαντέλα, ακόμη και με τη Μόνα Λίζα (ως προς τη δημοφιλία της, βέβαια). Θεωρεί ότι οι οπαδοί του δεν χορταίνουν να τον βλέπουν, αφού κάθε φορά πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις του όλο και πιο ενθουσιώδεις. «Αν μιλάμε για κανονικό πολιτικό, όλα αυτά είναι γελοία. Ομως ο Τραμπ δεν είναι κανονικός πολιτικός». 

Δεν είναι ο άνθρωπος των πολιτικών προγραμμάτων και της παραδοσιακής διακυβέρνησης, αλλά επικεφαλής λατρευτικής ομάδας –για τη λατρεία του προσώπου του– και όχι επικεφαλής κόμματος: ο ιταλός ανταποκριτής έγραψε ότι οι οπαδοί του τολμούν να τον συγκρίνουν και με τον Χριστό διότι, όπως και Εκείνος, ο Τραμπ εξακολουθεί να διώκεται από τη Δικαιοσύνη, έχει σταυρωθεί και έχει αναστηθεί. Τέλος πάντως, ήμαρτον Κύριε!

Η λογική του Τραμπ, σχολίασε ο Μάσιμο Γκάτζι, απορρίπτει τα πολιτικά προγράμματα: αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να διασκεδάζεις τον κόσμο στις συγκεντρώσεις σου και να του εξάπτεις το ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν η Τέιλορ Σουΐφτ προσεγγίζει τον Μπάιντεν, αφού ο Τραμπ έχει τον Ελβις για να κρατά το ενδιαφέρον των πολιτών ζεστό.

Φυσικά η ιδέα του μισού-μισού στη φωτογραφία ήταν δίκοπο μαχαίρι, αφού όσοι μισούν τον Τραμπ βρήκαν την ευκαιρία να φτιάξουν φωτογραφίες με μισόν Τραμπ και μισόν Χίτλερ ή μισόν Ντούτσε ή μισόν χιμπατζή, ακόμη και μισό άλογο με ξανθιά ουρά για να ταιριάζει με το χρώμα των μαλλιών του Τραμπ.