Η δημόσια εξομολόγηση του Ντόναλντ Τραμπ για την τραγική περίπτωση του αλκοολικού αδελφού του συνοδεύτηκε από δηλώσεις για το πρόγραμμά κατά των οπιούχων | Ludovic Marin/Pool via REUTERS/File Photo
Επικαιρότητα

Ο Τραμπ λυπάται που πίκρανε τον αλκοολικό αδελφό του

Δημόσια έκφραση λύπης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις πιέσεις που κάποτε άσκησε στον μακαρίτη από το 1981 Φρεντ
Protagon Team

Αν και έχει τη φήμη ανθρώπου που δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του καθότι είναι «ψημένος» στο επιχειρείν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα The Washington Post και «ομολόγησε» ότι στην περίπτωση του αδελφού του, του μακαρίτη Φρεντ, έκανε ένα μεγάλο λάθος που ίσως κόστισε πολλά σε εκείνον.

Και ο Ντόναλντ και η υπόλοιπη οικογένεια κάποτε είχαν πέσει επάνω στον Φρεντ για να τον αποτρέψουν από το να γίνει πιλότος, όπως εκείνος επιθυμούσε. Γιατί; Επειδή η οικογένεια είχε σίγουρες επιχειρήσεις και τον ήθελε κοντά της και επαγγελματικά. Ετσι του έκοψαν τα φτερά.

«Του είπα ότι χάνει τον χρόνο του με τις φιλοδοξίες του να γίνει πιλότος, αντί να ενταχθεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας. Λυπάμαι που του άσκησα τόση πίεση» είπε ο πρόεδρος στην εφημερίδα, εκφράζοντας έτσι τη μεταμέλειά του.

Ο Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ ήταν αλκοολικός και πάλεψε με το πάθος του πολλά χρόνια στη σχετικά σύντομη ζωή του, αφού πέθανε μόλις 42 ετών το 1981.

Ποτέ δεν είναι αργά για μετάνοιες βεβαίως, αν και σε πολλές περιπτώσεις (μάλλον στις περισσότερες) είναι αργά για θεραπείες. Ωστόσο πάντα υπάρχει ο εύθετος χρόνος για την πολιτική σπέκουλα. Ο αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε τη δήλωση μεταμέλειας με μία αναφορά στον αγώνα της διακυβέρνησής του κατά των οπιούχων. Ο αλκοολισμός του αδελφού του, είπε, τον ενέπνευσε και του έδωσε δύναμη να ξεκινήσει αυτήν την καμπάνια για σκληρότερη επιβολή του νόμου και για ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να πείτε τώρα ότι είμαι ο επικεφαλής της προσπάθειας να λύσουμε το πρόβλημα» δήλωσε ο Τραμπ στην Post στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη.

«Ηταν τόσο όμορφος ο Φρεντ, αλλά είδα πώς τον κατάντησε το αλκοόλ… Ο αδελφός μου έζησε πραγματικά πολύν καιρό, περισσότερο από όσο περίμενα να ζήσει…»

Οταν ο αδελφός του ήταν «πρησμένος, άρρωστος και κλινήρης», όπως γράφει η Post, ο Ντόναλντ τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ο αδελφός, ο οποίος δεν έπινε, ούτε κάπνιζε. Ακριβώς όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος, ο οποίος δεν πίνει, ούτε καπνίζει.

Δείτε ένα βίντεο με τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου κατά της χρήσης οπιούχων ναρκωτικών: