Ο Ντόναλντ Τραμπ την επαύριον του debate | REUTERS/Mike Segar
Επικαιρότητα

Ο Τραμπ λέει ότι κέρδισε «κατά πολύ» το debate και επιτίθεται σε Τέιλορ Σουίφτ και ABC

Ο πρώην πρόεδρος εκνευρίστηκε με τους δημοσιογράφους-συντονιστές της συζήτησης, επειδή παρενέβησαν -ως όφειλαν- για να διαψεύσουν ανυπόστατους και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που διατύπωσε
Protagon Team

Τι κι αν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων αμερικανικών πρακτορείων κάνουν τις τελευταίες ώρες λόγο για μια ξεκάθαρη νίκη της Κάμαλα Χάρις στο debate της 10ης Σεπτεμβρίου; Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ενθουσιασμένος με την απόδοσή του και ταυτόχρονα έξαλλος με το ABC News και την… Τέιλορ Σουίφτ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Fox News, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε, σύμφωνα με τον Guardian, ότι αυτό ήταν το καλύτερό του debate και ότι το κέρδισε «με διαφορά».

Στη συνέχεια, πάντως, υποστήριξε ότι το debate με τη Χάρις ήταν «στημένο» από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC υπέρ της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Ηταν μια στημένη συμφωνία, όπως είχα υποθέσει ότι θα είναι, όταν κοιτάς το γεγονός ότι διόρθωναν όλα (όσα έλεγα) και δεν διόρθωναν όσα εκείνη έλεγε» είπε ο Τραμπ για τους δημοσιογράφους του ABC που συντόνισαν την τηλεμαχία και ξαναρωτούσαν τον αμερικανό πρώην πρόεδρο για ψευδείς ισχυρισμούς του.

Οι δύο εξωφρενικές αναφορές του Τραμπ που προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών –οι οποίοι παρενέβησαν, ως όφειλαν, για να τονίσουν ότι οι ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται– είχαν να κάνουν με τους μετανάστες που «τρώνε σκύλους και γάτες στο Σπρίνγκφιλντ», αλλά και με την «εκτέλεση μωρών μετά τη γέννησή τους» στο πλαίσιο της ελευθερίας στην άμβλωση.

(Tα δύο αποσπάσματα στο παρακάτω βίντεο)

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επιτέθηκε στην αμερικανίδα σταρ της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ, η οποία  ανακοίνωσε την Τρίτη δημόσια πως θα ψηφίσει τη Χάρις.

Ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά ότι η Σουίφτ θα «πληρώσει το τίμημα» για την υποστήριξή της στη Δημοκρατική αντίπαλό του.

«Δεν ήμουν οπαδός της Τέιλορ Σουίφτ (…) Φαίνεται να υποστηρίζει πάντα έναν Δημοκρατικό και πιθανότατα θα πληρώσει το τίμημα για αυτό στην αγορά» μουσικών πωλήσεων.