Τελικά είναι πάρα πολλοί οι Αμερικανοί που συνωμοσιολογούν στα social media για την ασθένεια του προέδρου τους. Φαίνεται ότι και το θέμα είναι από μόνο του… πυρετικό.
Αφ’ ης στιγμής ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία Μελάνια προσεβλήθησαν από τον κορονοϊό, ένα κύμα παραπληροφόρησης, ένθεν και ένθεν, σηκώθηκε στο Διαδίκτυο, μάλιστα σε τέτοιο… ύψος που ανάγκασε το Facebook να λάβει τα μέτρα του.
Οι δεξιοί ισχυρίζονται ότι τον Τραμπ έχουν μολύνει οι εχθροί του, με σκοπό να τον σαμποτάρουν μέσα στην προεκλογική περίοδο – η δική τους θεωρία συνωμοσίας είναι τόσο απλή. Αλλά οι αριστεροί έχουν διάφορες εξηγήσεις. Αλλοι λένε ότι ο Τραμπ προσποιήθηκε ασθένεια επειδή θέλει να αποφύγει τα δύο debate με τον Τζο Μπάιντεν. Αλλοι ότι επιδιώκει ματαίωση και των εκλογών ακόμη.
Ομως οι τρίτοι και εξυπνότεροι λένε ότι τον βολεύει το δημοφιλές μοντέλο «του αμερικανού ήρωα που νικάει τη νόσο».
Στο σκεπτικό όλων των παραπάνω υπάρχει μία φαινομενικά βάσιμη κεντρική ιδέα: «Ο Τραμπ έχει πει ψέματα για ένα κάρο πράγματα, γιατί να μην ψεύδεται και τώρα;» Ναι, μόνο που στην κορονοϊκή ιστορία του εμπλέκονται πάρα πολλοί και μη ελεγχόμενοι, άρα η σκηνοθεσία και το ψέμα του δεν μπορεί καν να έχουν κοντά ποδάρια.
Πάντως η πιο ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας απ’ όλες δεν αμφισβητεί ότι ο Τραμπ κόλλησε κορονοϊό, αλλά χτίζει, θα λέγαμε, επ’ αυτού. Πώς; Μπερδεύοντας στο πλαίσιο της προεδρικής αρρώστιας και τον βετεράνο άσο του επαγγελματικού μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον!
Το 1991 ο καλαθοσφαιριστής είχε ανακοινώσει ότι είναι φορέας του AIDS. Αποσύρθηκε για λίγο, αλλά επέστρεψε στα γήπεδα το 1992 και κατόπιν δοξάστηκε με τη συμμετοχή του και στην Εθνική των ΗΠΑ, τη λεγόμενη Dream Team.
Ε, το ίδιο θέλει να επιτύχει και ο Τραμπ, συντομεύοντας τον χρόνο της επιστροφής του στο πολιτικό προσκήνιο και δρέποντας νωρίτερα τις δάφνες που του ταιριάζουν – τουτέστιν, πριν από τις εκλογές και την ημέρα των εκλογών.
Ο Τραμπ, λένε οι συνωμοσιολόγοι, ποντάρει στο ότι ο Αμερικανός θα εκτιμήσει τον άνθρωπο που νίκησε την κορονοϊκή νόσο, όπως τότε ο Μάτζικ Τζόνσον είχε νικήσει το AIDS. Πρόκειται για το μοντέλο του «αμερικανού ήρωα» ο οποίος πάντα θριαμβεύει παρά τις αντιξοότητες, όπως προαναφέρθηκε.