Ο Κάρι έβαλε τους Γάλλους για ύπνο... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Στεφ Κάρι οδήγησε τις ΗΠΑ στο χρυσό μετάλλιο

Ο αστέρας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκρινε τον μεγάλο τελικό στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων με τέσσερα τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο. Ρεκόρ και για τον μέγα Κέβιν Ντουράντ με τέσσερα (!) χρυσά μετάλλια
Protagon Team

Η «δυναστεία» των ΗΠΑ στο τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβεβαιώθηκε και απέναντι στην «οικοδέσποινα», Γαλλία: η  Team USA κατακτά στον τελικό, του Σαββάτου, το 5ο διαδοχικό χρυσό και 17ο της Ιστορίας της στους ΟΑ.

Η ομάδα του Στιβ Κερ επικράτησε με 98-87 των «Mπλε», ενώπιον του κοινού τους, με τους Γάλλους να έχουν την ίδια… τύχη απέναντι στις ΗΠΑ, όπως το 2021 στο Τόκιο και να περιορίζονται στο ασημένιο μετάλλιο, όπως είχε συμβεί το 1948, το 2000 και πριν από τρία χρόνια.

Ο τελικός έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Στεφ Κάρι, ο οποίος με 4/4 τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης και ένα κλέψιμο, έκρινε τον τελικό! Ο αστέρας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τελείωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους και 8/12 τρίποντα!

 

Βραδιά ρεκόρ για τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ ανδρών με τέσσερα χρυσά μετάλλια, καθώς στο Παρίσι ο αστέρας των Φοίνιξ Σανς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάτι που είχε επαναληφθεί στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, του Ρίο νε Τζανέιρο το 2016 και του Τόκιο το 2021.

Οι παίκτες με τα περισσότερα μετάλλια στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (τέσσερα), είναι οι Κέβιν Ντουράντ (ΗΠΑ: 4 χρυσά), Καρμέλο Άντονι (ΗΠΑ: 3 χρυσά, 1 χάλκινο), Γκενάντι Βολνόφ (ΕΣΣΔ: 1 χρυσό, 2 ασημένια, 1 χάλκινο) και Σεργκέι Μπέλοφ (ΕΣΣΔ: 1 χρυσό, 3 χάλκινα), ΛεΜπρόν Τζέιμς (ΗΠΑ: 3 χρυσά, 1 χάλκινο).

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-49, 66-72, 87-98