Ερευνες των Ρώσων στο σημείο που έπεσε το τζετ. Σε αυτό όλα δείχνουν ότι επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν | Reuters
Επικαιρότητα

«Ο Πριγκόζιν είναι νεκρός – Η Μόσχα έριξε το τζετ του»

Θρίλερ στη Ρωσία με τουλάχιστον δέκα νεκρούς από πτώση ιδιωτικού τζετ - «Νεκρός ο αρχηγός της Wagner που ήταν στην επίσημη λίστα των επιβατών» λέει το BBC
Protagon Team

Δέκα άτομα σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη ρωσική περιοχή Τβερ, βορείως της Μόσχας, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα. Ανάμεσά τους φαίνεται πως ήταν ο περιβόητος Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer που σημειώθηκε απόψε στην περιοχή Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα και το επώνυμο του Πριγκόζιν», ανακοίνωσε η Rosaviatsia.

Σύμφωνα με κανάλια στο Telegram που συνδέονται με την Βάγκνερ το ιδιωτικό τζετ του Πριγκόζιν κατερρίφθη από την ρωσική αεράμυνα.

Την είδηση για τον θάνατο του Πριγκόζιν μεταφέρει και το BBC σημειώνοντας ότι ο «σεφ του Πούτιν» βρισκόταν στη λίστα των επιβατών του αεροσκάφους που έπεσε.

Το Embraer έχει συντριβεί και φλέγεται

«Ο Πριγκόζιν είναι νεκρός» ανακοίνωσε και γνωστό κανάλι στο Telegram που συνδέεται με τον ιδρυτή της μισθοφορικής οργάνωσης. Το συγκεκριμένο κανάλι μάλιστα υποστηρίζει ότι ο «ήρωας Πριγκόζιν» σκοτώθηκε από τους «προδότες της Ρωσίας».

Την είδηση σχολίασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σημειώνοντας: «Δεν ξέρω σίγουρα τι έχει γίνει, αλλά δεν έχω εκπλαγεί».

Ο Πριγκόζιν είχε μακρά σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία που κλιμακώθηκε στις 24 Ιουνίου, όταν εκδηλώθηκε ένοπλη ανταρσία, κατά την οποία οδήγησε τους άνδρες του προς το Κρεμλίνο.

Η πορεία προς τη Μόσχα σταμάτησε αφού ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έκανε έναν συμβιβασμό και ο Πούτιν προσέφερε στον Πριγκόζιν και στους αξιωματικούς της Βάγκνερ ασυλία.