Από τη διαδικτυακή συζήτηση μέσω Zoom της Τρίτης, όπου ο κ. Πολάκης ανέπτυξε ξανά τους στόχους της δεύτερης φοράς Αριστερά | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

Ο Πολάκης «ξαναχτυπά»: Δεύτερη φορά Αριστερά με κρατικοποίηση τραπεζών, ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και εθελουσία δικαστών

Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις πρέπει να περάσει σε δημόσιο έλεγχο, τόνισε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και άτυπος εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε τα περί δημιουργίας δεύτερης σχολής δικαστών, με στόχο την ανανέωση του δικαστικού Σώματος
Protagon Team

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε για μία ακόμη φορά στο προσφιλές του θέμα –αυτό των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη– και σε συνέχεια των «φωτοβολίδων» περί  «εθελουσίας εξόδου» των μεγαλύτερων σε ηλικία δικαστών και των «γνωστών» προειδοποιήσεων για τη δεύτερη φορά Αριστερά, που «θα είναι αλλιώς»,  μίλησε ξανά (και πάλι σε κομματική εκδήλωση) για την ανάγκη ανανέωσης του δικαστικού Σώματος, αλλά και κρατικοποίησης τουλάχιστον μιας εκ των συστημικών τραπεζών, όπως επίσης της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

«Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, εάν μία τράπεζα από τις τέσσερις δεν περάσει υπό δημόσιο έλεγχο. Τουλάχιστον μία τράπεζα από τις τέσσερις», ακούγεται να λέει ο κ. Πολάκης στο βίντεο από τη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Διαφθορά, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη» κα ομιλητές τον ίδιο και τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο (κάτω όπως το παρουσίασε η «Ομάδα Αλήθειας»).

«Δεν γίνεται να μην ξαναπάρουμε πίσω κάποιους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες, όπως το θέμα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ. Πώς θα ελέγξεις την ακρίβεια εάν δεν έχεις στα χέρια σου το εργαλείο της ΔΕΗ που θα καθορίσει τις τιμές και θα βάλει του κανόνες του παιχνιδιού;» διερωτάται ο βουλευτής Χανίων σε άλλο σημείο του βίντεο, για να περάσει στη συνέχεια στις ενισχυτικές –κατά τον ίδιο– παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης.

«Πώς θα δώσεις στον κόσμο την αίσθηση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν. Και πώς θα τιμωρηθούν αυτοί που κλέβουν; Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές –με νομοθετικά μέτρα, όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”– σε σχέση με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των δικαστών (…) δεν φτάνουν. Θέλει παραπάνω».

«Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μαζικής εισροής μέσα από μία δεύτερη σχολή δικαστών, μέσα από ένα άλλο μηχανισμό», επανέλαβε ο Παύλος Πολάκης.