222
Ο Πέδρο Μαρτίνς, αρχιτέκτονας της ομάδας του Ολυμπιακού, υψώνεται στα χέρια από τους παίκτες του! | ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 22:22
Ο Πέδρο Μαρτίνς, αρχιτέκτονας της ομάδας του Ολυμπιακού, υψώνεται στα χέρια από τους παίκτες του!
|ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 22:22

Ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ της Κυριακής —στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω Covid-19— τον Παναθηναϊκό 3-1 με ηγέτη τον Χασάν (πέτυχε δύο γκολ) κατακτώντας μαθηματικά και τον εφετινό τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Δύο είναι τα εντυπωσιακά σε αυτό το επίτευγμα. Κατ’ αρχάς το ιστορικό ρεκόρ: πρόκειται για το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά, μια απίστευτη επίδοση. Από τα τελευταία 25 πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 21!

Κατά δεύτερον αυτό το back to back στους τίτλους είναι εφέτος κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην Ευρώπη, όπου οι περισσότερες ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα πέρυσι (στην παρατεταμένη και αλλόκοτη, λόγω πανδημίας, σεζόν 2019-20) ακολούθησαν, είτε λόγω κόπωσης, είτε λόγω ντεφορμαρίσματος, μια μέτρια πορεία.

Στο ντέρμπι των αιωνίων οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Ελ Αραμπί μέσω VAR, ενώ ο Μακέντα είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού πέτυχε ο Μπρούμα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επόμενος σταθμός η κατάκτηση του νταμπλ με το Κύπελλο, όπου ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη φάση των ημιτελικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...