Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας | George Vitsaras / SOOC
Επικαιρότητα

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Παραμονές της επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα οι ενημερωτικές επαφές του υπουργού των Εξωτερικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Protagon Team

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, με αντικείμενο τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Αρχικά ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις 12:00 με τον Γιώργο Μαρίνο από το ΚΚΕ.

Ακολούθησε ανά μισάωρο η ενημέρωση του Αντώνη Μυλωνάκη και Ευάγγελου Φανίδη από την Ελληνική Λύση και της Σοφίας Σακοράφα και Δημήτρη Λιάπη από το ΜέΡΑ25.

Η συνάντηση του υπουργού με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Πέτρο Ευθυμίου μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη, με απόφαση του Κινήματος.

Οι ενημερωτικές επαφές του κ. Δένδια με τους εκπροσώοπους των κομμάτων έρχονται παραμονές της άφιξης του αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα, για την επίσημη υπογραφή της  επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ (περισσότερα εδώ ).