O Ρόμπερτ Χάμπεκ συζητά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διακρίνεται σε πρώτο πλάνο | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επικαιρότητα

Εύσημα Χάμπεκ σε Μητσοτάκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ
Protagon Team

Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει, το Σάββατο το πρωί, στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Ως γνωστόν, η Γερμανία είναι τιμώμενη χώρα στην Έκθεση εφέτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Ρόμπερτ Χάμπεκ έδωσε συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Mεταναστευτικό.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γερμανό αντικαγκελάριο για την αποψινή του ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τους στόχους που θα θέσει για την κοινωνία και την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Μητσοτάκης και Χάμπεκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας στη συνάντηση στην 88η ΔΕΘ

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του Μεταναστευτικού, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

 

Εν συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να μετέβει στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης για τα εγκαίνια αυτής.