Ο Ρούπερτ Μέρντοκ και η Ελενα Ζούκοβα | twitter
Επικαιρότητα

Ο Μέρντοκ παντρεύεται ξανά στα 92 του

Μέλλουσα νύφη -ο γάμος θα γίνει τον Ιούνιο- είναι η 67χρονη Ρωσίδα Ελενα Ζούκοβα, πρώην πεθερά του Ρομάν Αμπράμοβιτς και νυν του Σταύρου Νιάρχου
Protagon Team

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, 92 ετών, αρραβωνιάστηκε την φίλη του, την 67χρονη ρωσίδα συνταξιούχο μοριακή βιολόγο, Ελενα Ζούκοβα, με την οποία γνωρίστηκε πριν ένα χρόνο.

Ο γάμος, που αναμένεται να γίνει φέτος στο κτήμα του, στη Μοράγκα της Καλιφόρνιας, θα είναι ο πέμπτος για τον Μέρντοκ, ο οποίος πέρυσι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Fox and News Corp.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο γάμος έχει οριστεί για τον Ιούνιο και οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί.

Ο γεννημένος στην Αυστραλία μεγιστάνας του Τύπου, φέρεται να ξεκίνησε τη σχέση του με την Ζούκοβα λίγο μετά τον χωρισμό του από την Αν Λέσλεϊ Σμιθ, τον Απρίλιο του 2023, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος.

Το ζευγάρι λέγεται ότι γνωρίστηκε σε ένα πάρτι που διοργάνωσε μια από τις πρώην συζύγους του, η κινεζικής καταγωγής επιχειρηματίας, Γουέντι Ντενγκ.

Στο παρελθόν, ο Μέρντοκ είχε παντρευτεί με την αυστραλή αεροσυνοδό Πατρίσια Μπούκερ, τη σκωτσέζα δημοσιογράφο Αννα Μαν, την Ντενγκ  και την Αμερικανίδα Τζέρι Χολ.

Η Ζούκοβα ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον ρώσο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία στον χώρο του πετρελαίου, Αλεξάντερ Ζούκοφ, ενώ η κόρη τους Ντάσα ήταν παντρεμένη με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς μέχρι το 2017, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

Το ζευγάρι χώρισε φιλικά μετά από 10 χρόνια γάμου και το 2019, η Ντάσα παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο με τον οποίο έχουν ήδη αποκτήσει το πρώτο τους παιδί.

Η Ζούκοβα λέγεται ότι έφυγε από τη Ρωσία το 1991 με την κόρη της, για τις ΗΠΑ, όπου κατοικεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Ηταν μοριακή βιολόγος και ειδική στον διαβήτη, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ ξεκίνησε την καριέρα του στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1950, ενώ αγόρασε τις εφημερίδες News of the World και The Sun στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1969.

Αργότερα, αγόρασε μια σειρά από εκδοτικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των New York Post και Wall Street Journal.

Το 1996, ξεκίνησε το Fox News, τώρα το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Μέσω της News Corp, η οποία ιδρύθηκε το 2013, ο Μέρντοκ παραμένει ιδιοκτήτης εκατοντάδων τοπικών, εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ηγετικό ρόλο στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης -παραδίδοντας τα ηνία στον γιο του Λάχλαν και αργότερα αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ομότιμου προέδρου τόσο της Fox όσο και της News Corp.