| EPA/ALEXEI NIKOLSKY / KREMLIN POOL / SPUTNIK
Επικαιρότητα

O Μεντβέντεφ προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο αν το ΝΑΤΟ απειλήσει την Κριμαία

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», είπε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
Protagon Team

Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»: αυτό διεμήνυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αργκουμέντι ι Φάκτι (Аргументы и Факты, «Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Και αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία· τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της και είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιστρατεύει απειλές κατά της Δύσης και της ανθρωπότητας γενικότερα. Αυτός φαίνεται να είναι ο ρόλος του σε αυτόν τον πόλεμο νεύρων της Μόσχας με το NATO και τη Δύση. Ο Μεντβέντεφ έχει βάλει από πολύ νωρίς –πριν καν κλείσει έναν μήνα ο πόλεμος στην Ουκρανία– τον εφιάλτη των πυρηνικών στο τραπέζι, στις αρχές Απριλίου απείλησε την Ευρωπαϊκή Ενωση με λιμό αν συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ προ ημερών αναρωτήθηκε αν η Ουκρανία θα υπάρχει στον χάρτη «σε δύο χρόνια»

Οι απειλές του, λοιπόν, πρέπει να διαβάζονται υπό το συγκεκριμένο πρίσμα.