Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ φεύγει από το Καπιτώλιο, μετά τη συνεδρίαση των Δημοκρατικών | REUTERS/Craig Hudson
Επικαιρότητα

Ο Μενέντεζ επιμένει: Δεν παραιτούμαι

Αφού εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο μαζί με τη σύζυγό του, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δωροδοκία, ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ επανέλαβε ότι είναι αθώος, στην ειδική συνεδρίαση των Δημοκρατικών γερουσιαστών, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών
Protagon Team

Ο Μπομπ Μενέντεζ διαμήνυσε εκ νέου την Πέμπτη ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη Γερουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών γερουσιαστών τον έχει πλέον καλέσει να παραιτηθεί μετά την απαγγελία κατηγοριών σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μενέντεζ έχει υποστηρίξει σταθερά την αθωότητά του.

Επειτα από μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με συναδέλφους του Δημοκρατικούς της Γερουσίας, ο Μενέντεζ δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του, σημείωσε η Washington Post.

«Θα συνεχίσω να ψηφίζω εκ μέρους των πολιτών του Νιου Τζέρσεϊ, όπως κάνω εδώ και 18 χρόνια, και είμαι βέβαιος ότι όταν θα χρειαστούν αυτές τις ψήφους, θα ανυπομονούν να τις δώσω εγώ», δήλωσε ο Μενέντεζ, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του το 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσαρλς Σούμερ έδωσε τον λόγο στον Μενέντεζ και δεν έγιναν ερωτήσεις από άλλους γερουσιαστές στην αίθουσα, σύμφωνα με τον Τζο Μάντσιν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, ο Σούμερ δήλωσε ότι ο Μενέντεζ παραβίασε τους κανόνες ηθικής που ισχύουν για τους γερουσιαστές και ότι ήταν «βαθιά απογοητευμένος» και «ενοχλημένος» όταν διάβασε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για δωροδοκία.

Ωστόσο, ο Σούμερ δεν ζήτησε από τον Μενέντεζ να παραιτηθεί, όπως έκαναν αρκετοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές.

Ο Σούμερ δεν μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Πέμπτης.

Ο Σούμερ είχε δηλώσει ότι ο Μενέντεζ «έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη».

Είχε επίσης επαινέσει την απόφασή του να παραιτηθεί προσωρινά από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, όπως απαιτεί ο κανονισμός των Δημοκρατικών γερουσιαστών.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες για δωροδοκία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ (πρώτος από αριστερά) και η σύζυγός του (δεύτερη από δεξιά) εμφανίστηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη – REUTERS/Jane Rosenberg

Κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν τη θέση του στη Γερουσία για να αποκομίσουν προσωπικά χρηματικά κέρδη και να βοηθήσουν μυστικά την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων και η σύζυγός του με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο γερουσιαστής παρέδωσε το προσωπικό του διαβατήριο, αλλά του επετράπη να κρατήσει ένα ξεχωριστό διαβατήριο που χρησιμοποιείται για τα επίσημα ταξίδια της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής Τζον Φέτερμαν, ο πρώτος Δημοκρατικός που ζήτησε την παραίτηση του Μενέντεζ, αρνήθηκε να παραστεί στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της Πέμπτης.

«Δεν ενδιαφέρομαι για κάποιου είδους εξηγήσεις σχετικά με το γιατί έχει ράβδους χρυσού στο στρώμα του ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Φέτερμαν μετά τη συνάντηση των Δημοκρατικών, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο κατηγορητήριο.

Ο Τζον Φέτερμαν μιλά στους δημοσιογράφους – REUTERS/Craig Hudson

O Φέτερμαν απευθύνθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του, λέγοντας ότι είναι «προκλητικός και αλαζόνας» και τόνισε ότι όχι μόνο θα υποστηρίξει έναν Δημοκρατικό αντίπαλο του Μενέντεζ το 2024, αλλά θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να υποστηρίξει μια προσπάθεια αποπομπής του από τη Γερουσία.

«Τώρα που επιβεβαιώθηκε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον έντιμο δρόμο, θα ήθελα να ακολουθήσω όποιες οδούς είναι διαθέσιμες», δήλωσε ο Φέτερμαν.