«Από τότε που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, με αποκορύφωμα τη ζωντανή συνομιλία τους στο X, ο Ελον Μασκ έγινε διάσημος ως πολιτικός σόουμαν περισσότερο, παρά ως επιχειρηματίας»: αυτό έγραψε η Corriere della Sera.
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στο τελευταίο αιχμηρότατο σχόλιο του Μασκ στα social media, το οποίο εξελήφθη ως στοχοποίηση της ηγεσίας των Δημοκρατικών: «Κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή την Κάμαλα» είχε γράψει ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας, προς απάντηση σχολίου κάποιου άλλου χρήστη που αναρωτήθηκε «ποιος θέλει να σκοτώσει τον Τραμπ».
Οι Ιταλοί σχολίασαν ότι η αγανάκτηση των χρηστών ήταν τόσο μεγάλη, που ο Μασκ έσπευσε να διαγράψει την επιθετική και ενδεχομένως επιθετική ανάρτησή του.
«Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, σχεδόν παραβλέπεται ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ενδέχεται να καταστεί και ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στην ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι το 2027».
Πολλά λεφτά για να κάθεται να χαζολογά στα social media, ό,τι και αν γράφει.
Πώς κατάφερε να κολυμπάει μέσα στο χρυσάφι ο Μασκ;
Η Corriere απαρίθμησε τις μεγάλες μπίζνες του, το Χ, την ηλεκτροκίνηση της Tesla, τα ρομποτοειδή, το αρειανό πρότζεκτ του SpaceX. «Πάντως το ντεμπούτο του στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι απαράδεκτο, αφού το Grok είναι chatbot τόσο αμφιλεγόμενο όσο και ο δημιουργός του». Βέβαια, το ταμείο του Μασκ είναι άλλη υπόθεση.
«Η καθαρή θέση του Μασκ αυξάνεται ιλιγγιωδώς, με μέσο ρυθμό 110% ετησίως, έτσι θεωρείται φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα του ενός τρισ. δολαρίων». Ωστε γίνεται σπριντ μεταξύ Κροίσων, ποιος θα πιάσει πρώτος το ποσόν που υπερβαίνει το άθροισμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους της Ελλάδας…
Αλλοι υποψήφιοι για το ένα τρισ. δολάρια, κατά το ρεπορτάζ της Corriere, είναι ο ταϊβανεζοαμερικανός επιχειρηματίας Τζένσεν Χουάνγκ, της εταιρείας τσιπ Nvidia, «κατά το 2028, όμως», όπως και ο ινδός δισεκατομμυριούχος Γκαουτάμ Αντάνι. Καλοφάγωτα, που λέει ο λόγος, κύριοι, και με υγεία.