217
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών | PES Communications

O Μανώλης Χριστοδουλάκης στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με μήνυμα της Φώφης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:45
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
|PES Communications

O Μανώλης Χριστοδουλάκης στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με μήνυμα της Φώφης

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:45

Χαιρετισμό της Φώφης Γεννηματά που δεν μπόρεσε να παραστεί στη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες λόγω των γνωστών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μετέφερε την Πέμπτη ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τη πρόεδρο του κόμματος..

«Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά, που δεν παρίσταται σήμερα για λόγους υγείας, όπως επίσης και την αισιοδοξία της ότι με την νίκη του Όλαφ Σόλτς, αρχίζει μια νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με περισσότερη Ευρώπη, βάρος στην ανάπτυξη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες» τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, για να προσθέσει ότι «είναι και πάλι η ώρα μας, αρκεί να τολμήσουμε, να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις. Είναι ώρα δράσης για να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, να αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης».

Υπογράμμισε την ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό, «για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που πυροδοτεί πληθωρισμό και πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλο μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, διατυπώνοντας το μήνυμα της απερχόμενης προέδρου του κόμματος.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η τουρκική επιθετικότητα, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...