Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε μεγάλη συρρίκνωση του προγράμματος πτήσεων | Lufthansa
Επικαιρότητα

Ο κορονοϊός στην ατμόσφαιρα, η Lufthansa στο έδαφος

Μείωση του προγράμματος πτήσεων έως και κατά το ήμισυ ανακοίνωσε η γερμανική αεροπορική εταιρεία, αφού τα εισιτήριά της μένουν στα αζήτητα
Protagon Team

Εξαιτίας (ή και με αφορμή – είναι θέμα οπτικής) της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Lufthansa μειώνει το πρόγραμμα πτήσεών της λόγω της πτώσης της ζήτησης.

Τις επόμενες εβδομάδες οι πτήσεις της εταιρείας αναμένεται να μειωθούν έως και 50%, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Η παραπάνω απόφαση της γερμανικής εταιρείας αποσκοπεί στον περιορισμό των οικονομικών ζημιών που υφίσταται.

Η Lufthansa αναφέρεται σε «δραστική πτώση των κρατήσεων και πολλές ακυρώσεις πτήσεων». Και τονίζει ότι «όλες οι περιοχές επηρεάζονται».

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης διαθέτει έναν στόλο περίπου 780 αεροσκαφών. Οι περισσότερες ακυρώσεις έγιναν την Πέμπτη 6 Μαρτίου και αφορούσαν εσωτερικές πτήσεις αλλά και πτήσεις προς την Ιταλία.

Το προσωπικό της Lufthansa κλήθηκε να προσφέρει εθελοντικά μερική εργασία ή να λάβει άδεια άνευ αποδοχών. Οι Γερμανοί εξετάζουν και τη δυνατότητα εργασίας με μειωμένο ωράριο για χιλιάδες εργαζομένους, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Αυστρία.

Ο κορονοϊός ανάγκασε την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προς τους Γερμανούς, με σκοπό να αποτρέψει ταξίδια προς τη Βόρεια Ιταλία (Τρεντίνο, Εμίλια Ρομάνια, Λομβαρδία, Βένετο).