Ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια πόζα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το Πολυτεχνείο | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Ο Κασσελάκης στην πορεία για το Πολυτεχνείο: Ηλθε, φωτογραφήθηκε κι απήλθε

Στα «τρία» η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ -νυν και πρώην στελεχών- με την Εφη Αχτσιόγλου να πορεύεται με άλλο μπλοκ και την «Ομπρέλα» σε δικό της χώρο. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, αποφεύγοντας τον χώρο του ΕΜΠ
Protagon Team

Το «παρών» στη συγκέντρωση στα Χαυτεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν παρέμεινε για να συνεχίσει στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην πρώτη του παρουσία σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ως προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης προσήλθε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ –από το οποίο έλαμψαν δια της απουσίας τους ιστορικά στελέχη που αποχώρησαν το Σαββατοκύριοακο και όλο το προηγούμενο διάστημα– φορώντας ένα φούτερ στα χρώματα του κόμματος, αντάλλαξε μερικές κουβέντες με παρευρισκόμενους, φωτογραφήθηκε και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Δείτε φωτογραφίες:

(Dimitris Kapantais / SOOC)
(Dimitris Kapantais / SOOC)
(Dimitris Kapantais / SOOC)

Και βίντεο:

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Βασιλειάδης, Δώρα Αυγέρη, Νίκος Παππάς, Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώργος Τσίπρας, Πάνος Ρήγας και Ελενα Αυλωνίτου.

Το παρών στη διαδήλωση έδωσε και η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία ανέβασε δικές της φωτογραφίες από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα stories αυτά δεν είναι εμφανές σε ποιο μπλοκ βρέθηκε, ενώ μοιάζει να απέφυγε να κοινοποιήσει φωτογραφίες μαζί με άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Αργότερα έγινε γνωστό πως η κυρία Αχτσιόγλου πορεύτηκε με το μπλοκ των φοιτητών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

(Instagram / @effie.achtsioglou)
(Instagram / @effie.achtsioglou)

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε προβληθεί η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, μέσω της οποίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τη βουλευτή, επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης μετά την έξοδο της «Ομπρέλας», ότι η αποχώρησή της θα συνιστούσε «αποστασία» (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Κασσελάκης: Επίκαιρο το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»

Το πρωί της  Παρασκευής ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας προκειμένου να καταθέσει στεφάνι, και όχι το Πολυτεχνείο, εν μέσω των αναφορών ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε την κοινή τους παρουσία στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους μαρτυρικούς χώρους των κρατητηρίων από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε 15 χρόνια μετά την εξέγερση και έζησε 20 χρόνια στο εξωτερικό, νιώθει συγκίνηση για αυτή την επίσκεψη, για να προσθέσει ότι ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρος, καθώς η διεκδίκηση έχει μείνει αναπάντητη 50 χρόνια μετά.

Ο Στ. Κασσελάκης στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ (SOOC)

«Ως πρόεδρος μιας ιστορικής αριστερής παράταξης αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε, σύντομα ως κυβέρνηση, να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών οι οποίες, δυστυχώς, είναι διαχρονικές αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθούν προς το συμφέρον του τόπου και όλων των Ελλήνων», τόνισε.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χωριστά δικό της στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου.